Jõhvi üürielamu ehitamine kogub ministeeriumide toetust

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Üürimaja võimaliku asukohana pakub vald välja riigile kuuluva maatüki linna südames aadressil Viru tn 5b. Elamu võiks koosneda 75st ühe- kuni neljatoalisest korterist, mille suurus jääks vahemikku 32-90 m².
Üürimaja võimaliku asukohana pakub vald välja riigile kuuluva maatüki linna südames aadressil Viru tn 5b. Elamu võiks koosneda 75st ühe- kuni neljatoalisest korterist, mille suurus jääks vahemikku 32-90 m². Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Haridusminister teatas, et vajab mujalt tööl käivatele õpetajatele umbes kümmet heal tasemel elamispinda. See oli vastuseks Jõhvi vallavanema taotlusele, et riik ehitaks avaliku sektori töötajatele üürielamu.

"Toetame Jõhvi vallavalitsuse initsiatiivi rajada Jõhvi avaliku sektori töötajatele üürielamu, mis aitaks leevendada Ida-Virumaal töökohtade täituvuse probleemi ja tööjõu voolavust. Töötajatele kvaliteetse elamispinna tagamine on üks võimalus tööjõu probleemi vähendamiseks," märkis haridus- ja teadusminister Liina Kersna.

Ministeerium vajab Ida-Virumaal kümmekonda kvaliteetset üürikorterit, et värvata siia tööjõudu ka muudest Eesti piirkondadest. Kersna märkis, et on meeleldi valmis projektiga edasiminekut arutama Jõhvi vallavalitsuse, teiste ministeeriumide ja Riigi Kinnisvara aktsiaseltsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles