Eduard Odinets on saamas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretäriks

Põhjarannik
Copy
Riigikogu liige ja Kohtla-Järve linnavolikogu liige Eduard Odinets on saamas nüüd ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretäriks.
Riigikogu liige ja Kohtla-Järve linnavolikogu liige Eduard Odinets on saamas nüüd ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretäriks. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik.

Kohtla-Järve põline opositsioonipoliitik Eduard Odinets peaks saama Eesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretäriks.

Odinets oli täna sotside uueks esimeheks valitud Lauri Läänemetsa kandidaat erakonna peasekretäri kohale. Viimastel kohalike valimistel Kohtla-Järvel kõige enam hääli saanud riigikogu liige Odinets, oli  erakonna esimehe valimistel Lauri Läänemetsa üks lähemaid toetajaid erakonnasisese kampaania ajal. 

Varem on Eduard Odinets olnud nii erakonna kantselei juhataja kui ka noorteühenduse peasekretär.

Lauri Läänemetsa poolt hääletas laupäeval sotside üldkogul 234 delegaati, temaga konkureerinud Riina Sikkut sai 197 häält.

Sotsiaaldemokraatide uueks juhiks tõusnud Läänemets seadis üldkogu kõnes eesmärgiks teha erakonnast peaministripartei.  „Järgnevatel aastatel kirjutatakse ümber Eesti suur lugu. Edukultuse narratiiv lakkab tasapisi toimimast ning asemele on vaja uut. See loob sotsiaaldemokraatlike ideede võidukäiguks viimase 20 aasta soodsaima pinnase. Meil on kõik eeldused õnnestumiseks, peame vaid ise olema piisavalt julged, töökad ja enesekindlad,“ pöördus Läänemets erakonnakaaslaste poole.

Sotsiaaldemokraatide uus liider lubas esiplaanile seada inimeste toimetulekut ja väärikust puudutavad küsimused. „Peame nägema majanduse ja ettevõtluse arengut võimalusena vähendada ebavõrdsust ning täiendama sotsiaaldemokraatlikku manifesti kliima- ja roheteemadega, sest Eesti uus narratiiv peab haarama ühiskonda tervikuna."

Ta lubas, et  sotsiaaldemokraadid jäävad sotsiaal- ja haridusküsimustes jätkuvalt Eesti usaldusväärseimaks poliitiliseks jõuks. #Samuti jääb meie jaoks oluliseks seismine vaba eneseväljenduse eest, igaühe põhiõiguste kaitse, palgalõhe vähendamine, rahva tervise küsimused ning väärikas vananemine," sõnas ta.

Vaadake videost, kuidas tutvustasid oma plaane erakonna juhtimisel Lauri Läänemets ja Eduard Odinets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles