Eesti Energia tütarfirma ametiühing plaanib hoiatusstreiki

Põhjarannik
Copy
Andrei Zaitsev.
Andrei Zaitsev. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ametiühing kavatseb Eesti Energia tütarettevõttes Enefit Solutions 1. märtsil korraldada palgatõusu nõudmiseks tunniajalise hoiatusstreigi.

Narva Energia ametiühing, kuhu kuulub ligemale kolmandik ettevõtte töötajatest, teatas ametlikult hoiatusstreigi korraldamisest, et toetada oma nõudmisi kollektiivlepingu läbirääkimistel Enefit Solutionsi juhtkonnaga.

Narva Energia ametiühingu juht Andrei Zaitsev ütles, et kuna ligemale neli kuud kestnud läbirääkimistel pole kokkuleppeni jõutud, siis otsustas ametiühingu juhatus järgmise sammuna korraldada hoiatusstreigi. "Kuna läbirääkimised veel käivad, siis ma ei taha avalikustada erimeelsuste detaile, kuid põhiküsimus on palgatõus," ütles ta.

Enefit Solutionsi juhatuse esimees Rait Kalda sõnas, et ettevõte on teinud läbirääkimistel ettepanekuid töötajate soodustuste ja hüvede osas lisaks varem kokkulepitule ning pakkunud palgatõusu. "Paraku ei ole me mõlemaid osapooli rahuldava kompromissini veel jõudnud. Samas tõstsime Enefit Solutionsi töötajate palka 2022. aasta algusest keskmiselt 5 protsenti," ütles ta.

Kalda sõnul ei ole teada, mitu töötajat soovib hoiatusstreigis osaleda. "Suhtleme jätkuvalt Narva Energia ametiühinguga ning püüame leida kompromissi ja vältida võimalikku hoiatusstreigi mõju ettevõtte tegevusele," märkis ta.

Enefit Solutionsi põhitegevus on metallkonstruktsioonide, energeetika- ja tööstusseadmete valmistamine ning hooldamine. Tootmismahu vähenemise tõttu on ettevõtte töötajate arv kahe aastaga vähenenud 1134 inimeselt 858-le. Ettevõtte peakontor ja põhiline tootmisbaas asuvad Jõhvis Malmi tänaval, ent enamik töötajaid on ametis Narva lähedal Auveres õlitehaste ja elektrijaamade juures, aga ka Narva karjääris ja Estonia kaevanduses. Keskmine palk ulatub ettevõttes üle 1500 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles