Kohtla-Järve gümnaasium ja slaavi põhikool tähistavad ühise väliaktusega Eesti sünnipäeva

Põhjarannik
Copy
Naabriteks olevad Kohtla-Järve gümnaasium ja Slaavi põhikool tähistasid koos Eesti sünnipäeva ka 2020. aastal.
Naabriteks olevad Kohtla-Järve gümnaasium ja Slaavi põhikool tähistasid koos Eesti sünnipäeva ka 2020. aastal. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve gümnaasium ja slaavi põhikool tähistavad kolmapäeval kell 12 ühise väliaktusega, kus osalevad ka kaitseväelased, Eesti Vabariigi 104. aastapäeva.

Koos kahe kooliperega osalevad 23. veebruaril toimuval aktusel ka Viru jalaväepataljoni, tankitõrjekompanii ning kaitseliidu Alutaguse maleva võitlejad ning Kohtla-Järve linnaorkester. Kutsutud on ka ümberkaudsete lasteaedade lapsed ja linnajuhid. 

"Soovime Eesti riigi tuua Ida-Virumaal nähtavamale, kinnistada noortes isamaalisust ja kodanikuteadlikkust,"  lausus Kohtla-Järve gümnaasiumi direktor Hendrik Agur, kelle sõnul on Eesti sünnipäevade suurejoonelisest tähistamisest saanud Ida-Virumaal koolinoortele meeldejääv ja pidulik sündmus. "Edaspidi soovime kaasata rohkem õpilasi ka teistest koolidest, et kodumaa pidupäev ja selle tähenduslikkus saaks omaseks kõikidele koolinoortele."

Kui ilmaolud võimaldavad, toimub neljapäeval kell 12.07 üle Kohtla-Järve ka Eesti õhuväe formatsioonlend lennukitega L 39 Albatros, mis täidavad õhuväes NATO õhuväe missioonidel sihitaja ülesandeid.

Pärast aktust toimub relvanäitus, kus saab tutvuda soomukite, kuulipildujate ja väikerelvadega. Pakutakse ka sõdurisuppi ja kukleid.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles