VIDEO JA GALERII Õhuvägi tervitas Kohtla-Järvel üheskoos Eesti sünnipäeva tähistanud kooliõpilasi ja lasteaialapsi

Copy
Kohtla-Järve gümnaasium ja Slaavi põhikool tähistasid väliaktusel üheskoos lähenevat Eesti 104. sünnipäeva.
Kohtla-Järve gümnaasium ja Slaavi põhikool tähistasid väliaktusel üheskoos lähenevat Eesti 104. sünnipäeva. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Õhuvägi tervitab teid Eesti Vabariigi 104. aastapäeva puhul. Hurraa!" kõlasid kolmapäeval valjuhääldist üle Kohtla-Järve lennanud õhupiloodi Ahto Sternfeldi tervitussõnad parajasti väliaktusel üheskoos Eesti lähenevat sünnipäeva  tähistanud Kohtla-Järve gümnaasiumi, slaavi põhikooli ja lasteaedade rahvale.

Tavapäraselt NATO õhuväe missioonidel lennukitega  L-39 Albatros sihitaja ülesandeid täitvad kapten Ahto Sternfeld ja major Mati Sikk lendasid üle väliaktusele kogunenud inimeste 1000 jala (305 meetri) kõrguselt kahel korral.  

Slaavi põhikooli direktor Svetlana Vladimirova ütles, et on väga tore, et Kohtla-Järve koolid ja lasteaiad tähistavad koos Eesti Vabariigi 104. sünnipäeva.  "104 ei ole suur arv. Aga meile, Eestile, on väga tähtis, et oleme vabad, et oleme rahul, et elame siin Eestis," sõnas ta.

Kohtla-Järve gümnaasiumi direktori Hendrik Aguri arvates on märgilise tähtsusega, et Kohtla-Järvel tähistavad noored ja lapsed koos meile kalli Eesti sünnipäeva. "Eesti, kus me elame mitmed rahvused koos ning soovime ja suudame üksteist austada ja respekteerida," sõnas ta.

Agur lisas, et  täna on ka aeg mõelda nendele, kes andsid elu Eesti vabaduse eest. "Iseäranis täna, kui olukord Euroopas on pingelisest pingelisem ja iga riik peab mõtlema oma kaitsevõime tugevdamisele. Ma soovin väga, et igaüheni teist jõuaks Eesti Vabariigi soojus, tugevus ja ühtsus," ütles ta kõnetribüüniks olnud veoautokastist. 

Kolmapäeval üle Kohtla-Järve lennanud Eesti õhuväe lennukid L-39 Albatros õhus.
Kolmapäeval üle Kohtla-Järve lennanud Eesti õhuväe lennukid L-39 Albatros õhus. Foto: Annika Rüüsmäe

Koos kahe Kohtla-Järve kooli ja nelja lasteaia perega osalesid aktusel ka Viru jalaväepataljoni, tankitõrjekompanii ning kaitseliidu Alutaguse maleva võitlejad ning Kohtla-Järve linnaorkester ja Kohtla-Järve linnajuhid. 

Pärast aktust sai  tutvuda soomukite, kuulipildujate ja väikerelvadega. Pakuti hernesuppi ja vastlakukleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles