Ida-Viru keskhaiglas ravivad haigeid kõrvuti Ukraina ja Venemaa arstid

Põhjarannik
Copy
Tarmo Tohver.
Tarmo Tohver. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Viru keskhaigla usub, et Venemaa kallaletung Ukrainale ei tekita konflikte haiglas töötavate nendest riikidest pärit arstide vahel.

Haigla juhatuse esimees Tarmo Tohver sõnas, et haigla töötajate seas võib olla toimuva suhtes erisuguseid arvamusi. "Meil on kirju arstide seltskond, igaühel on oma põhimõtted ja hoiakud, ega me neist haiglas väga palju räägi. Loodame, et inimesed suudavad omavahel läbi saada ja ei teki probleeme. Esmatähtis on ikka tööülesannete täitmine. Meile on oluline, et oleks rahulik töökeskkond ja saaksime haigeid ravida," ütles ta.

Tohver lisas, et koroonaviirus häirib praegu niigi tugevasti haigla tegevust: plaanilist ravi ei saa vajalikus mahus osutada ja osa osakondi on suletud, kuna viiruse tõttu on ajutiselt rivist välja langenud ligemale 15 protsenti haigla töötajatest.

"Arstid teevad praegu suure koormuse tõttu ennastsalgavat tööd," ütles Tohver, märkides, haiglate liit on soovitanud Ukrainaga seotud meedikuid toetada Punase Risti kaudu.

Ida-Viru keskhaiglas on praegu koroonahaigete raviks 63 voodikohta, neist seitse intensiivravi- ja üks sünnitusosakonnas. "Kuna nakatumine on Ida-Virumaal väga suur, siis on karta, et kohti tuleb juurde teha. Ruumipuudust pole, aga kõige keerulisem on komplekteerida õeposte," ütles Tohver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles