Ukraina heaks saab asju annetada Selverites, koolides ja raamatukogudes

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Foto: Matti Kamara (Pohjarannik)

Inimesed, kes soovivad annetada asju sõjalise rünnaku ohvriks sattunud Ukrainasse saatmiseks, saavad neid tuua Selveri poeketi kauplustesse.

Ida-Virumaal saab asju tuua Narvas Astri Selverisse, Jõhvi ning Kohtla-Järve Selverisse. Punase Risti Virumaa koordinaator Mikk Orasmaa ütles Põhjarannikule, et Selver kogub asjad kokku ja toimetab need Tallinnasse Punase Risti käsutusse.

Punase Risti teatel kogutakse vaid uusi esemeid: kasutamata hügieenitarbeid, voodipesu, tekke, patju, magamiskotte ja rätikuid. Ukraina abipalves ei olnud nimetatud riideid ja jalatseid ja neid vähemalt praegu ei koguta "Plaanime Ukrainasse abi saata korduvalt: märtsis, aprillis ja vajadusel edaspidigi," teatas Punane Rist.

Punase Risti kaudu saab Ukraina abistamiseks annetada ka raha: Eesti Punane Rist MTÜ, arveldusarve nr: EE742200001180001436

Kiviõli piirkonnas on Ukrainale abi kogumise algatanud Purtse vabatahtlikud päästjad. Annetatavad asjad saab viia alates 26. veebruarist kuni 1. märtsini Everesti hostelisse Kiviõlis kella 15-17ni. "See mõte tekkis [endisel Lüganuse vallavanemal] Andrea Eichel ja taekwando klubi Idablokk juhatajal Kalvo Salmusel. Meil oli vaja Kiviõlis kogumispunkti, kuhu saaks annetused tuua," sõnas Everest Kiviõli hosteli perenaine Signe Viilop. Ta lisas, et kui inimesel pole võimalik endal kohale tulla, siis võib talle helistada ning ta on valmis ise asjadele järele sõitma. "Inimesed on teatanud soovist annetada tekke, patju, sooje pleede, samuti hambaharju ja muid väiksemaid hügieeniesemeid," sõnas ta.

Alates pühapäevast, 27. veebruarist on Jõhvi Gümnaasiumis avatud kogumispunkti Ukraina inimeste toetamiseks koostöös Eesti Punase Ristiga.

Kogumispunkt on avatud iga päev kella 10 kuni 16ni.

Toila vallas saab Ukraina heaks annetada Toila ja Voka raamatukogus, samuti Kohtla-Nõmme rahvamajas nende lahtiolekuaegadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles