Venemaa rünnakute eest põgenejad saabuvad Eestisse

Ilja Smirnov
Copy
Kiievis on ohus kõigi inimeste elud. Lastehaigla on toimetanud väikesed patsiendid kaitseks Venemaa armee pommirahe eest keldris asuvasse varjendisse. Selle pildi on teinud praegu Kiievis viibiv Järva Teataja fotograaf Dmitri Kotjuh.
Kiievis on ohus kõigi inimeste elud. Lastehaigla on toimetanud väikesed patsiendid kaitseks Venemaa armee pommirahe eest keldris asuvasse varjendisse. Selle pildi on teinud praegu Kiievis viibiv Järva Teataja fotograaf Dmitri Kotjuh. Foto: Dmitri Kotjuh / Scanpix

Narva saabub üha uusi ja uusi Ukraina sõja eest põgenevaid inimesi. Tervete perede kaupa, kaasas reisikohvrid ja lemmikloomad. Põgenetakse ka Venemaalt, kartes sealsete võimude repressioone.

Dina (32) ja Andrei (34) jõudsid Narva teel Moskvast Tallinna. Neil on kaasas lugematul hulgal kotte, kohvreid ja koer. Abielupaar elas viimased kolm aastat Venemaa pealinnas, töötades seal IT ja reklaami valdkonnas. Nende kodulinn on Harkiv.

Kui sõda algas, ei olnud Moskvasse jäämine abikaasade sõnul ukrainlastele enam ohutu, kuna nende vastu hakkas kõrgendatud huvi tundma politsei. Otsus oma asjad kokku pakkida ja ära sõita sündis sõna otseses mõttes paari tunniga ööl vastu pühapäeva − ning juba teisipäeval olid nad Narvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles