Kohtla-Järvel läheb käima jalgpallihooaeg

Erik Gamzejev
Copy
FC Alliance valmistus algavaks hooajaks Haapsalu jalgpallihallis.
FC Alliance valmistus algavaks hooajaks Haapsalu jalgpallihallis. Foto: FC Alliance

Kuigi väljas on külmakraadid ja lund veel palju, hakkab juba neljapäeval, 10. märtsil Kohtla-Järvel pihta jalgpallihooaeg: esiliigasse tõusnud Ida-Virumaa noortekoondis FC Alliance peab esimese mängu Nõmme Unitedi vastu.

Klubi eestvedaja ja treeneri Andrei Škaleta sõnul on vaatamata talveilmale Kohtla-Järve spordikeskuse töötajad kunstmuruga väljaku Järveküla teel hästi ette valmistanud. Väljak on lumest puhtaks lükatud ja neljapäeval käis viimaste jääkonaruste eemaldamine platsilt. Eelmisel aastal valminud väljaku valis Eesti jalgpalliliit parimaks kunstmuruväljakuks Eestis.

Škaleta sõnul käis noor meeskond hooajaks valmistumas Haapsalus, kus hiljuti valmis sisehall. "Tegime seal kaks ligemale nädala pikkust laagrit. Need olid väga kasulikud, sest meeskond sai harjutada mängu suurel väljakul. Kodus meil talvel selleks võimalusi polnud."

Meeskonna tuumik säilis

Klubi juhil on hea meel, et mullu üleminekumängudega koha Eesti tugevuselt teises liigas välja teeninud meeskond on oma tuumiku säilitanud. Meeskonna noorte liidrite vastu tundsid huvi ka Eesti tippklubid, kuid nood otsustasid jääda selleks hooajaks veel Ida-Virumaa meeskonda. Suur huvi oli meeskonna suurima väravaküti Mihhail Orlovi, aga ka Eesti U17-koondisesse kuuluvate Anton Volossatovi, Alex Boronilštšikovi ja Ramaz Kardava vastu. "Helistasid kõigi kolme pealinna klubi esindajad. Kuid poisid leidsid, et neil tasub kodukandis kool lõpetada. Lisaks on selge, et meistriliiga tippklubide esindusmeeskondadesse nad veel tänavu ei pääseks, aga nende duubelmeeskonda pole mõtet minna, sest esiliigas mängime sel aastal ka meie ise," ütles Škaleta.

​ANDREI ŠKALETA

Tahame, et meie kodumängud saaksid Ida-Virumaa inimestele head elamust pakkuvaks sündmuseks, millest harjutakse staadionil osa saama.

Mullustest põhimängijatest lahkus vaid brasiillasest ründav poolkaitsja Youri Lellis, kes läks laenulepinguga poolteiseks aastaks Tšehhi tugevuselt teise liiga meeskonda. Kohalike noorte kõrval on klubis sel aastal kolm välismängijat. Juba mulluse hooaja teisest poolest on meeskonnas väravavaht Vladimir Otmahhov Venemaalt. Sel aastal liitus tema kaasmaalane kaitsja Stepan Nikitin ja sõlmimisel on kokkulepe Škaleta sõnul Eesti meistriliiga tasemel Ukraina kaitsva poolkaitsjaga. "Usun, et meil on esiliiga jaoks täiesti konkurentsivõimeline meeskond. Meil on head leegionärid ja oma noored on teinud arengus sammu edasi," ütles ta.

Tahavad meelitada rohkem publikut staadionile

Škaleta hinnangul peaks esiliiga meeskondade tase olema sel aastal üsna ühtlane ning see tõotab põnevaid ja tasavägiseid mänge. Klubi püüab pingutada ka selle nimel, et tõmmata rohkem publikut mänge vaatama. "Panustame rohkem kogukonnatöösse, sotsiaalmeediasse, seame staadionile üles väliskohviku ja kasvatame klubi püramiidi samm-sammult laiemaks, tehes üha enam koostööd ka teiste kohalike klubidega" märkis ta.

Nii näiteks osalevad sel aastal Kiviõli, Kohtla-Järve, Ahtme ja Jõhvi noored Eesti jalgpallimeistrivõistlustel Jalgpallikool Alliance'i nime all. Selleks panid seljad kokku neli kohalikku klubi: Noova, Järve, Irbis ja Alliance.

"Tahame, et meie esindusmeeskonna, aga ka teiste noortemeeskondade kodumängud saaksid Ida-Virumaa inimestele head elamust pakkuvaks sündmuseks, millest harjutakse staadionil osa saama," ütles Škaleta.

Kohtla-Järve jalgpalli kasvandikest teeb suuri tegusid teist aastat meistriliiga klubisse Narva Trans kuuluv Gleb Pevtsov. Teisipäeval peetud Eesti karikasarja veerandfinaalis Tartu Tammekaga sekkus ta mängu vahetusest teisel poolajal, mil seis oli 0:0. Esmalt andis Pevtsov täpse söödu, mille lõi väravaks Arseni Kovaltšuk. Mõned minutid hiljem lõikas Pevtsov keskjoone juures läbi vastaste söödu, jooksis Tammeka kaitsjate eest ära, pani pettega pikali väravavahi ja lükkas palli tühja väravasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles