Narva põlevkivijaamad tuleb täiega tööle panna

Aivar Kokk
, riigikogu rahanduskomisjoni aseesimees (Isamaa)
Copy
Aivar Kokk.
Aivar Kokk. Foto: Sander Ilvest

Meil on põlevkivielektrijaamad. Minu arvates peaks olema riigikogus täna valitsuse esindajad, kes räägiks, kuidas tehakse korda need põlevkiviahjud, mis on seisma pandud või mis on plaanitud lähiaastatel seisma panna. Me peame saavutama selle, et toodame elektrit mahus, mis katab kogu Eesti riigi vajaduse.

Põlevkiviõlist toodetakse ka bensiini. See bensiin ei ole niinimetatud puhas bensiin, mida autosse saab panna. Aga tegelikult saadetakse seda Eestist välja, tehastesse, kus seda puhastatakse, nii et siis on seda võimalik ka autodesse panna.

Nüüd on see aeg, mil riigil tuleks väga selgelt üle vaadata kõik need võimalused, kuidas toetada ka kodutarbijaid. Praegune olukord nõuab karme otsuseid ja võib-olla tulekski gaasikraanid kinni keerata. Aga siis see tähendab ka seda, et riik peab leidma lahenduse, kuidas need 200 000 kodu, kes praegu saavad sooja gaasikateldest, alternatiivküttele üle lähevad.

Alustame näiteks sellest, et käibemaksu ei peaks päikesepaneelide, õhk-õhk- või õhk-vesi-küttesüsteemide puhul ka eratarbija maksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles