Politsei esitas Narva linnavalitsuse ametnikule kahtlustuse korruptsioonikuriteos

Ilja Smirnov
Copy
Narva linnavalitsuse hoone Peetri platsi ääres.
Narva linnavalitsuse hoone Peetri platsi ääres. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik / Arhiiv

Politsei esitas neljapäeval kahtlustuse toimingupiirangu rikkumises Narva linnavalitsuse ühele ametnikule ja veel kahele inimesele.

Prokuratuuri kinnitusel töötab kahtlustuse saanud ametnik linnamajandusameti ühe osakonna juhatajana. "Kahtlustuse järgi on toimingupiirangu rikkumine pandud toime seoses ühe eelmisel aastal Narvas läbi viidud hankega," kinnitas prokuratuur lisades, et kuna kriminaalasi on alles varases staadiumis, siis ei ole kahtlustuse sisu detailsem kirjeldamine võimalik. 

Prokuratuuri teatel otsis politsei tõendite kogumise eesmärgil neljapäeval läbi kahtlustatavatega seotud asukohad. Nende vahistamist prokuratuur ei taotle.

Narva linnapea Katri Raik kinnitas läbiotsimise toimumist linnamajandusametis, kuid ütles, et ta ei saa asjaolusid kommenteerida. "Loomulikult on see kahetsusväärne. Korruptsioon on Narvas olnud suur probleem ja nagu näeme, ei ole see lõplikult kusagile kadunud. Kuid ärme torma sündmustest ette, ootame ära uurimise tulemused," sõnas ta lisades, et toimunu ei häiri linnamajandusameti igapäevast tööd. 

Raigi sõnul kinnitab see lugu aga veelkord vajadust luua linnavalitsuses sisekontroll ja muuta linnavalitsuse struktuur selgemaks ja läbipaistvamaks.  

Narva linnamajandusametit juhib alates 12. veebruarist Natalja Šibalova, kes oli aastatel 2011-2013 abilinnapea ja on lühikest aega täitnud ka linnapea kohuseid. Šibalovalt kommentaare saada ei õnnestunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles