Häälte ostmises kahtlustatav Narva volikogu liige tahab kiiremini kohtu ette jõuda

Ilja Smirnov
Copy
Häälte ostmises süüdistuse saanud Sergei Gorlatš on Narva linnavolikogus opositsiooni leeris.
Häälte ostmises süüdistuse saanud Sergei Gorlatš on Narva linnavolikogus opositsiooni leeris. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik / Arhiiv

Viis ja pool kuud tagasi esitas politsei Narva reformierakondlasest poliitikule Sergei Gorlatšile kahtlustuse valimisvabaduse rikkumises ja häälte ostmises. Volikogus tegevust jätkav poliitik soovib, et tema kriminaalasi kohtus kiiremini lahenduse saaks.

Keskkriminaalpolitsei andmetel kutsusid Sergei Gorlatš (43) ja tema oletatav kaasosaline Natalja (66) mullu oktoobris ligi 40 Narva elanikku väljasõidule Toila. Väljasõit toimus valimisnädalal ning hõlmas endas giidiga jalutuskäiku pargis, piknikku ja spaakülastust.

Kahtlustuse kohaselt anti väljasõidul osalenutele juhised võtta kaasa ID-kaart ja PIN-koodid ning hääletamiseks oli väljasõidule kaasa võetud ka sülearvuti. Politsei kogutud andmetel andsid kohapeal oma hääle ligi pooled väljasõidul osalenutest. Neil aga, kellel ID-kaarti või selle koode kaasas ei olnud, paluti hääletada hiljem valimisjaoskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles