VIDEO ⟩ Eesti meistrivõistlustel oli sprindirajal kõige kiirem mees 51aastane Andrus Veerpalu

Erik Gamzejev
Copy
Andrus Veerpalu näitas Pannjärvel sellist suusakiirust, mida ühelgi teisel Eesti suusatajal vastu panna polnud.
Andrus Veerpalu näitas Pannjärvel sellist suusakiirust, mida ühelgi teisel Eesti suusatajal vastu panna polnud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Pühapäeval Pannjärvel sõidetud Eesti meistrivõistlustel suusatamise teatesprindis liikus suusarajal kõige kiiremini 51aastane kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu, aga medali võitmiseks jäi sellest väheks.

Veerpalu tuiskas klassikastiilis kolm 1,4 km pikkust ringi läbi kokku ajaga 10.02,76. See oli viis sekundit kiiremini kui tema poeg Anders, kes pälvis suusaklubi Jõulu U20 meeskonnaga teise koha. Karupesa Teami liikmed Albert Unn ja Martin Himma olid rajal Veerpalust üle kümne sekundi kauem, kuid tänu kahe mehe ühtlasele sõidule tulid nad Eesti meistriks.

Andrus Veerpalu pidi vaatamata särtsakale sõidule teatesprindis leppima kuuenda kohaga, sest tema võistkonnakaaslane suusaklubi Jõulu võistkonnas Simo Teearu kaotas oma vahetuste peale kokku parematele ligikaudu minuti. 

Nädal varem võitis Andrus Veerpalu suusaklubi Jõulu koosseisus Eesti meistrivõistlustel pronksmedali 3x10 km teatesõidus. Oma vahetuses näitas ta kolmandat aega. 

Rahvusvahelise suusaliidu poolt Andrus Veerpalule määratud kaheaastane võistluskeeld sai läbi eelmise aasta septembri lõpus.

Juba aastaid intervjuudest hoiduv Veerpalu ei soovinud ka seekord oma võistlusest, praegusest vormist ja motivatsioonist rääkida. "Väga hea on kõik!" ütles ta vaid.

Võistluse tulemusi saab vaadata suusaliidu kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles