Katri Raigi Narva linnapea kohalt tagandamise katse äpardus

Põhjarannik
Copy
Katri Raik.
Katri Raik. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik / Arhiiv

Narva opositsiooni katse tagandada linnapea ametist Katri Raik luhtus - umbusaldamise poolt hääletas 31st volikogu liikmest vaid 13. 

Katri Raigi umbusaldamise vastu oli kuus saadikut tema oma valimisliidust, ülejäänud ei osalenud volikogu istungil, kus päevakorras oli vaid linnapeale umbusaldamise avaldamine. 

Umbusaldamise poolt hääletasid Keskerakonna ja valimisliidu Elagu Narva

Opositsioonilisse fraktsiooni Elagu Narva kuuluv volikogu liige Aleksei Mägi süüdistas Raiki oma volituste ületamises volikogu töö korraldamisel. "Samuti on tema ebakompetentne töö linnapeana põhjustanud selle, et Narva linnavalitsuse ja linna allasutuste töö on olnud mõningatel juhtudel kõvasti häiritud," teatas Mägi eelmisel nädalal umbusaldusavalduse esitamisel.

Eelmisel neljapäeval püüdsid Keskerakonna ja valimisliidu Elagu Narva saadikud tagandada ametist ka volikogu esimees Vladimir Žavoronkovit, kuid ka see katse ei õnnestunud, sest tema umbusaldamise poolt oli samuti vaid 13 saadikut. 

Narva linnajuhtide  umbusaldamise kaks hääletust andsid kinnitust, et Katri Raigi valimisliidu ja erakonna Eesti 200 koalitsioonil on Narva volikogus praegu  18 häält. Võimuliiduga on liitunud mitmed Keskerakonna nimekirjast volikogusse valitud saadikud. Samal ajal on mõned Katri Raigi nimekirjast valitud saadikud asunud opositsiooni poolele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles