Igor Taro Ukraina päevikut loeb tuhandeid inimesi

Ago Gaškov
, ajakirjanik
Copy
Inimeste päästmine üle Irpini jõe.
Inimeste päästmine üle Irpini jõe. Foto: Dmitri Kotjuh / Scanpix

Sadade Eesti inimeste hommik algab Ukraina sõjateadete lugemisega. Eestikeelses Facebookis on kolm analüütikut, kes iga päev teevad kokkuvõtteid venelaste sõjast Ukrainas. Need on julgeolekuspetsialist Rainer Saks, IT-spetsialist Teet Kalmus ning endine ajakirjanik, praegune kommunikatsiooniekspert Igor Taro. Tõenäoliselt jõuavad need analüüsid kümnete tuhandete inimesteni. Kõik need inimesed teevad seda vabatahtlikult ja oma põhitöö kõrvalt. Sõda Ukrainas − ja just sõda Ukrainas, mitte Ukraina sõda − mõjutab sadu, kui mitte tuhandeid Eesti elanikke otseselt ja kümneid tuhandeid kaudselt.

Igor Taro Ukraina päevik jõuab ainuüksi Facebooki kaudu enam kui kümne tuhande lugejani päevas, keskmiselt laigib seda poolteist tuhat inimest ja poolteistsada inimest jagab seda. See tähendab, et tegemist on mõjuka postitusega.

Igor alustas seekordset päevikupidamist sõja teisel päeval, 25. veebruaril, aga sündmusi prognoosis ta juba varem. "Ukraina jaoks saabub loetud tundide jooksul väga raske hetk, kus Venemaa hakkab Putini ametliku otsuse väljakuulutamise järel oma vägesid juba avalikult okupeeritud territooriumidele liigutama, oma väljamõeldud "rünnakut" tõrjuma ning esitab suure tõenäosusega territoriaalsed pretensioonid selle kahe Ukraina oblasti ülejäänud maa-alade kohta, mis on ukrainlaste kontrolli all, sealhulgas Mariupoli sadama- ja tööstuslinn," kirjutas ta oma Facebooki seinal 21. veebruaril. Sel päeval otsustas Venemaa tunnustada Luhanski ja Donetski niinimetatud rahvavabariikide iseseisvust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles