Talgunädal sai hoo sisse

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Teisipäeval kogunesid Narva Garnisoni kalmistule ja vangilaagri kalmistule talgulised integratsiooni sihtasutusest, kultuuriministeeriumist, Eesti muinsuskaitse seltsist ja kaitseliidust. Tallinnast kohale sõitnud talgulistega ühinesid Narva eesti seltsi ja Narva eesti keele maja inimesed. "Eelmine kuu oli muinsuskaitsekuu, mida me talgutega tähistame," selgitas talgujuht Krismar Rosin. Lehtede riisumise ja okste äravedamise kõrval said osalejad rohkem teada ka kalmistu ajaloost, hetkeseisust ja tulevikuvisioonist.
Teisipäeval kogunesid Narva Garnisoni kalmistule ja vangilaagri kalmistule talgulised integratsiooni sihtasutusest, kultuuriministeeriumist, Eesti muinsuskaitse seltsist ja kaitseliidust. Tallinnast kohale sõitnud talgulistega ühinesid Narva eesti seltsi ja Narva eesti keele maja inimesed. "Eelmine kuu oli muinsuskaitsekuu, mida me talgutega tähistame," selgitas talgujuht Krismar Rosin. Lehtede riisumise ja okste äravedamise kõrval said osalejad rohkem teada ka kalmistu ajaloost, hetkeseisust ja tulevikuvisioonist. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Idavirulased on kirja pannud ligi 80 talgut ja esimesed ühised heakorratööd on juba tehtud. Talgunädal tipneb sel laupäeval üle-eestilise "Teeme ära" talgupäevaga.

Loodava Kohtla-Uueküla eestvedajad kutsuvad laupäeval Savi ja Raudtee tänava piirkonda ning küla sissesõiduteed korrastama. "Tahaks ära markeerida koha, kust uus küla algab, ja sinna lilleklumbi rajada," selgitas talgujuht Kalev Naur.

Kohtla-Uueküla tekib, kui 63 majapidamisega raudtee ümbruse tänavad Kohtla-Nõmme alevikust lahku löövad. Sellega soovivad kohalikud elanikud oma elukeskkonda paremaks muuta, ühtekuuluvustunnet suurendada ja heakorda parandada. "Teeme ära" talgupäev kannab samu eesmärke. Kokku on Ida-Virumaal registreeritud ligi 80 talgut ja neid lisandub veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles