Narva volikogu juhi ametisse jätnud istung seati kahtluse alla

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Õiguskantsler Ülle Madise leidis, et kui Narva volikogu töökorras sisaldub nõue enne hääletamisi korraldada kohaloleku kontroll, siis tuleb seda teha, kuid selle tegemata jätmine ei tähenda kohe hääletustulemuse kehtetuks muutumist.
Õiguskantsler Ülle Madise leidis, et kui Narva volikogu töökorras sisaldub nõue enne hääletamisi korraldada kohaloleku kontroll, siis tuleb seda teha, kuid selle tegemata jätmine ei tähenda kohe hääletustulemuse kehtetuks muutumist. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Volikogu istung, kus Narva volikogu esimehele Vladimir Žavoronkovile ebaõnnestunult umbusaldust avaldati, seati kahtluse alla, kuna istungil ei järgitud volikogu töökorda.

Žavoronkovi umbusaldamise katse ebaõnnestus 21. aprilli istungil. Pärast seda esitati õiguskantsler Ülle Madisele kaebus, kus viidati Narva linnavolikogu töökorrale. See sätestab, et küsimustes, kus hääletamisel on nõutav volikogu koosseisu häälteenamus, nagu näiteks umbusalduse avaldamine, tuleb enne hääletamist läbi viia volikogu liikmete kohaloleku kontroll.

Kaebuse kohaselt aga linnavolikogu 21. aprilli istungil enne volikogu esimehele umbusalduse avaldamise hääletust volikogu liikmete kohalolekut ei kontrollitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles