Tules oma elutöö kaotanud Eskorite pere loodab selle taastada

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Raja ja Paevälja talu perenaine Katre Eskor on koos perega aastaid avatud talude päeva külastajatele maaelu tutvustanud. Pildil saavad lapsed perenaise heldinud pilgu all silitada lambatallesid.
Raja ja Paevälja talu perenaine Katre Eskor on koos perega aastaid avatud talude päeva külastajatele maaelu tutvustanud. Pildil saavad lapsed perenaise heldinud pilgu all silitada lambatallesid. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Võhivõõrad pakuvad abi ja oleme selle eest väga tänulikud, aga nukrus püsib hinges," tunnistas lüpsilauda põlengus piimakarja kaotanud Ida- ja Lääne-Virumaa piiril asuva Paevälja talu perenaine Katre Eskor.

"Just rääkisin tõuloomakasvatajate ühistuga. Kõik on valmis igatpidi aitama, kuidas saavad," rääkis Katre Eskor reede hommikul, mõni päev pärast loomalauda põlengut.

"Aga nukrus on ikkagi hinges. Nad on ikka meie mummud ja tähed. See, kuidas nädalavanune vasikas Murel välja pääses, on müstika. Tal on nina peal suur põletusvill, nii et ämbrist ei saanud enam juua. Harjutasime ta just lutipudeli pealt ämbrisse, aga hakkasime nüüd uuesti lutipudelist jootma. Murelile on seltsilisi vaja − ta on ikkagi karjaloom − ja üks tütre sõbranna tegeleb sellega," rääkis Katre Eskor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles