Peterburi muusik on aidanud kümneid Ukraina põgenikke Eestisse

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Neevalinnas elav Gerassim tunnistab, et Moskvas ja Peterburis on praegu Venemaal kõige rohkem inimesi, kes on Ukraina sõja vastu. "Võimud ei võta kutsealuseid nendest linnadest sõdima, sest kardavad, et rahvas hakkab mässama. Selle asemel võetakse sõdima kaugematest piirkondadest, nagu näiteks Burjaatia," sõnas ta.
Neevalinnas elav Gerassim tunnistab, et Moskvas ja Peterburis on praegu Venemaal kõige rohkem inimesi, kes on Ukraina sõja vastu. "Võimud ei võta kutsealuseid nendest linnadest sõdima, sest kardavad, et rahvas hakkab mässama. Selle asemel võetakse sõdima kaugematest piirkondadest, nagu näiteks Burjaatia," sõnas ta. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Peterburis elav muusik, kes kannab artistinime Gerassim ja keeldub oma täisnime ütlemast, on üks neist venemaalastest, kes võimude tagakiusamisega riskides aitavad Ukrainast sõja jalust pagenud inimestel Venemaa kaudu Eestisse pääseda.

Esimest korda puutus Gerassim sõjapõgenikega kokku 1990. aastal Mägi-Karabahhi konflikti ajal, kui ta aitas piirkonnast põgenenud armeenlasi. Kui 24. veebruaril algas Venemaa agressioon Ukraina vastu, oli vaimulikuna tegutsev Gerassim samuti Armeenias, aidates põgenikke, kes sattusid Mägi-Karabahhi hiljutisse jätkusõtta.

Paluti aidata Mariupoli peret

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles