Viru vangla vangid kaebavad nälja üle

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Viru vangla üksikkamber ehk kartser, kus õiguskantsleri hinnangul hoitakse vange tihti rahvusvaheliste standarditega ettenähtud maksimummäärast mitu korda kauem.
Viru vangla üksikkamber ehk kartser, kus õiguskantsleri hinnangul hoitakse vange tihti rahvusvaheliste standarditega ettenähtud maksimummäärast mitu korda kauem. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Paljud Viru vangla vangid on õiguskantslerile öelnud, et vanglas pakutava toidu kvaliteet on küll rahuldav, ent seda pole piisavalt, mistõttu peavad nad sageli nälga taluma.

Õiguskantsleri nõunikud külastasid Viru vanglat möödunud aasta oktoobris. Õiguskantlser Ülle Madise kinnitusel väitis suur osa kinnipeetavatest ja vahistatutest vestlustes, et vangla pakutavat toitu ei jätku. Õhtu- ja hommikusöögi vahele jääb nende hinnangul liiga pikk ajavahemik. Iseäranis kurtsid alaealised ja noored kinnipeetavad, et hilisõhtul ja varahommikul tunnevad nad end tihti näljasena.

Sellel nädalavahetusel söövad Viru vangla asukad sellist toitu:

  • laupäeval hommikusöögiks tatrapuder, sepik ja piim, lõunaks hakklihakaste, kartulipüree värskekapsa-porgandisalatiga, piim ja sepik, õhtusöögiks peedisupp ja sepik.
  • pühapäeval hommikusöögiks kaerahelbepuder, sepik ja suhkruga tee, lõunaks asuu, porgandi-õunasalat, piim ja sepik, õhtuks kalasupp ja sepik.

Allikas: Viru vangla

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles