Kohtla-Järve koalitsioon lagunes, lõhki on ka Keskerakond

Erik Gamzejev
Copy
Kohtla-Järvet palju aastaid valitsenud Ljudmila Jantšenko, Valeri Korbi ja Riina Ivanova trio häältesaak jäi viimastel valimistel enneolematult tagasihoidlikuks. Neist parimana sai Ivanova vaid 199 häält. Nüüd hääletasid volikogus osad oma keskerakondlased selle poolt, et Jantšenko ja Ivanova jääksid ilma abilinnapea ametitest.
Kohtla-Järvet palju aastaid valitsenud Ljudmila Jantšenko, Valeri Korbi ja Riina Ivanova trio häältesaak jäi viimastel valimistel enneolematult tagasihoidlikuks. Neist parimana sai Ivanova vaid 199 häält. Nüüd hääletasid volikogus osad oma keskerakondlased selle poolt, et Jantšenko ja Ivanova jääksid ilma abilinnapea ametitest. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Juba eelnevatel kuudel mõranemise märke näidanud Kohtla-Järve koalitsioon, kuhu kuulusid Keskerakond, Reformierakond ja valimisliit Progress, on lagunenud. 

Sellele andis lõpliku hoobi neljapäeva õhtul toimunud hääletus volikogus, millel tulemusel kaob linnavalitsusest kaks abilinnapea kohta, mis kuuluvad praegu Keskerakonnale. Oma kohast jäävad ilma rahanduse abilinnapea Ljudmila Jantšenko ja arenguküsimustega tegelev abilinnapea Riina Ivanova. 

Opositsioonilise valimisliidu Restart Kohtla-Järve poolt algatatud eelnõud toetasid koalitsioonist kaks saadikut Reformierakonnast, kaks saadikut valimisliidust Progress ja ka viis Keskerakonna nimekirjast valitud saadikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles