Kunagise Kurtna pioneerilaagri omanik ajab asju omamoodi (1)

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Konsu külas kunagises pioneerilaagris maatüki ostnud ja sinna maja ehitanud inimesed tahavad kaasomaniku staatusest lahti saada. Selleks tuleb aga kruntidele seaduslikult selged piirid määrata ja need kinnistutena registrisse kanda.
Konsu külas kunagises pioneerilaagris maatüki ostnud ja sinna maja ehitanud inimesed tahavad kaasomaniku staatusest lahti saada. Selleks tuleb aga kruntidele seaduslikult selged piirid määrata ja need kinnistutena registrisse kanda. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Laagri Rakett kinnistu omanik müüs maatükke kaasomandisse enne, kui need välja olid mõõdetud, ning muutis planeeringu menetlemise ajal omapäi ühe krundi suurust.

Konsu külas asuva Laagri maaüksuse detailplaneeringu algatas endine Illuka vallavalitsus maaomanik OÜ Kurtna NON soovil juba kuus aastat tagasi. Paljud krundid olid siis juba kaasomandisse müüdud − neile, kes laagri vanad eluhooned endale suvilaks olid ümber ehitanud.

"Maa ostnud inimesed tahtsid, et igaühel oleks ikka omaette krunt, mitte osa ühisest maaomandist. Neil oli vist isegi ostulepingutes kirjas, et firma on kohustatud planeeringu tegema," mäletab tollane vallavanem Oleg Kuznetsov, et omanikku tuli veenda seda algatama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles