Keskallee purskkaevud seisavad remondi ootel kuivalt

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Keskallee purskkaevud vajavad küll hädasti kapitaalremonti, ent rõõmustavad sellest hoolimata linnaelanike silma ka tänavu suvel.
Keskallee purskkaevud vajavad küll hädasti kapitaalremonti, ent rõõmustavad sellest hoolimata linnaelanike silma ka tänavu suvel. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve Järve linnaosa purskkaevud on juba aastakümneid maist kuni oktoobrini linnaelanikke rõõmustanud. Tänavu on käes juba juunikuu, enamik purskkaeve aga seisab endiselt tühjalt ning Keskallee purskkaevudes leidub vett vaid pärast suuremaid vihmasadusid.

Järve linnaosas on kuus purskkaevu, praeguseks on neist tööle pandud vaid kaks: üks linnavalitsuse ees ja teine kultuurikeskuse juures.

Majandusteenistuse abilinnapea Vitali Borodini sõnul viibib purskkaevude sisselülitamine tänavu sellepärast, et need on ehitatud aastakümneid tagasi, amortiseerunud ja vajavad hooldusremonti.

Linnavalitsuse spetsialist Andres Suuban lisas, et Kohtla-Järve purskkaeve teenindab Narva ettevõte Viru Westten, kellega on sõlmitud viieaastane leping. Tänavune aasta on selles lepingus viimane.

"Purskkaevude veevarustussüsteemid töötavad, kuid osa betoonkonstruktsioone on kulunud ja lasevad vett läbi. Need tuleb ära parandada, enne kui purskkaevud tööle saab panna. Oleme seda töövõtjatele juba meelde tuletanud, nad lubasid purskkaevud nädala jooksul korda teha ja sisse lülitada."

Suubani sõnul vajavad purskkaevud hädasti kapitaalremonti. "Kuid selleks tuleb linnaeelarvest raha leida. Tänavu selleks raha ei ole, aga teema on endiselt aktuaalne. Loodan, et aasta-kahe pärast leiame võimaluse purskkaevud korda teha."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles