VIDEO ja PILDIGALERII Jõhvis on teisipäeval oodata maailma tippklassist kergejõustikutulemusi

Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Maailma hooaja edetabelijuht kettaheites sloveenlane Kristjan Čeh võtab teisipäeva õhtul Jõhvi staadioni sihikule tulemuse 71.65. See oleks nii tema isiklik rekord, maailma hooaja tipptulemus kui ka pikim kettakaar, mis kunagi Eesti pinnal on heidetud.  

Senine Eestis heidetud parim kettaheitetulemus on 71.64 ja kuulub sloveenlast alates tänavusest talvest treenivale olümpiavõitjale ja maailmameistrile Gerd Kanterile. 

Čeh sõnas esmaspäeva õhtul Jõhvi raekojas toimunud "Kergejõustikuõhtu Heino Lipp 100" pressikonverentsil, et kui Jõhvis tuleb heades oludes  võistlus, siis võib  Gerd Kanteri selle tulemuse ületamine olla reaalne eesmärk. Kui võistluse teadustaja Riho Järvelainen küsis, miks mitte võtta sihiks ka 36 aastat püsinud sakslase Jürgen Schulti maailmarekord 74.08 ületamine, raputus Čeh pead  lisades, et  selle nimel tuleb veel kõvasti tööd teha. 

Londonis 2017. aastal maailmameistrivõistlustel hõbemedali võitnud ukrainlanna Julia Levtšenko, kelle isiklik rekord on 2.02, vastas ettepanekule viia Jõhvi uue staadioni rekord kohe avavõistlusel kahe meetrini, et seda oleks muidugi hea teha. "Loodan muidugi parimat. Mul on huvitav näha, milline see uus staadion on, milline on selle rada ja ma ootan head tulemust," ütles Levtšenko, kes hüppas eelmisel nädalal Soomes 1.94.

Ukrainlanna, kelle kodumaa kaitseb end praegu Venemaa agressiooni eest ütles, et vorm on tal praegu hea, kuid vaimselt on vahel praegu üsna raske.  

Tänavusel sise MMil 60 meetri jooksus neljanda koha saavutanud Karl Erik Nazarov on tänavusel välishooajal 100 meetri jooksus korduvalt isikikku rekordit parandanud ja viinud selle 10,34 sekundini. Eesti rekordist lahutab veel 0,15 sekundit.

Jõhvis teeb ta esmalt kaasa 4x100 meetri teatejooksus ja ka õhtu viimase alana kavas olevas 100 meetri jooksus. "Eesmärk on joosta teatejooksus uus Eesti rekord ja 100 meetri jooksus uus isiklik rekord," ütles ta.

Hans-Christian Hausenberg sõnas, et üritab Jõhvis oma nimele saada Eesti kaugushüppe rekordit 8.10, mis kuulub praegu Erki Noolele. "Kui õnnestub tehniliselt hästi teha, siis on see võimalik. MMi norm 8.22 ei ole väga kaugel. Kiiruse olen hästi üles saanud ja trennides olen erinevates testides isiklikke rekordeid teinud," sõnas ta. 

Läinud laupäeval Jõhvi staadionil esimese võistluse teinud ja kolmikhüppes kohe isiklikku rekordi 15.70 püstitanud  Jõhvi noormees Viktor Morozov ütles uue staadioni kohta lühidalt: "See on lihtsalt šikk!" 

Morozov ütles, et talle on väga oluline publiku toetus ja ta loodab, et Jõhvi staadionil on võistluse ajal kõik 800 kohta täidetud. 

Jõhvis elav 16aastane kolmikhüppaja Anna Panenko sõnas, et pole veel täielikult vigastusest taastunud, kuid tal on eelkõige rõõm selle üle, et Jõhvis on valminud staadion ja selline võistlus siin toimub. "Aga annan endast parima," kinnitas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles