Lõhki läinud Kohtla-Järve linnavõim püüab vabaneda kahest abilinnapeast

Erik Gamzejev
Copy
Kohtla-Järve kauaaegsed linnajuhid Ljudmila Jantšenko ja Riina Ivanova osutusid linnavalitsuses üleliigseks.
Kohtla-Järve kauaaegsed linnajuhid Ljudmila Jantšenko ja Riina Ivanova osutusid linnavalitsuses üleliigseks. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Milline on lõhki läinud Kohtla-Järve linnavõimu praegune jõudude vahekord, peaks aimu saama neljapäeval toimuval istungil, kus läheb uuele hääletusele linnavalitsuse liikmete kinnitamine − eelnõu kohaselt pole seal enam kohta senistele abilinnapeadele Ljudmila Jantšenkole ja Riina Ivanovale, kes kandideerisid Keskerakonna nimekirjas.

Maikuus toimunud istungil tegi volikogu linna põhimääruses muudatuse, mis vähendab abilinnapeade arvu viielt kolmele. Neljapäeval toimuvaks hääletuseks esitatud eelnõu kohaselt jäävad senine majandusteenistuse abilinnapea Vitali Borodin, sotsiaalteenistuse abilinnapea Evelyn Danilov ning haridus- ja kultuuriteenistuse abilinnapea Kristiine Agu ametisse. Kuid Jantšenkole ja Ivanovale enam linnavalitsuses kohta ei jää.

Abilinnapeade arvu küsimuses olid eri meelt Keskerakonna nimekirjast valitud saadikud. Valeri Korb, Arne Berendsen, Sergei Lopin, Anna Rentik, Raissa Baženova ja Ivetta Sakkart-Linnard olid abilinnapeade arvu vähendamise vastu, ülejäänud kuus olid poolt või ei hääletanud. Otsus läks läbi tänu sellele, et sotsid otsustasid hääletamisest hoiduda, märkides, et ei soovi Keskerakonna poliitilises mängus osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles