Anna Panenko sai juunioride EMil 9. koha

Põhjarannik
Copy
Anna Panenko osales 21. juunil ka Jõhvi kergejõustikuõhtul, kus ta võitis kolmikhüppe tulemusega 12,22 meetrit.
Anna Panenko osales 21. juunil ka Jõhvi kergejõustikuõhtul, kus ta võitis kolmikhüppe tulemusega 12,22 meetrit. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

16aastane kohtlajärvelanna Anna Panenko jõudis sai Iisraelis toimuvatel juunioride U18 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel kolmikhüppes 9. koha.

Panenko jäi kolme katsega väga napilt välja esimese kaheksa seast, kes saavad medaliheitluses teha veel kolm katset. 

Panenko kaks esimest katset ebaõnnestusid. Esimese astus ta üle ja teisel tuli vaid 11.62. Kolmandal katsel tegi ta oma pikima hüppe tänavusel välishooajal - 12.65. Sama pikk hüpe oli kirjas ka leedulanna Aurėja Beniušytel, kel oli aga paremuselt teine katse pikem kui Panenko ja sai tema viimasena veel kolm katset tulemuse parandamiseks. Kuuendast kohast lahutas kolme katse järel Panenkot vaid kolm sentimeetrit. 

Aleksandr Hvorõhhi juhendamisel klubis Atleetika treeniv Panenko hüppas esmaspäeva õhtul Jeruusalemmas kolmikhüppe eelvõistllusel 12,60 meetrit, mis oli samuti tema tänavuse hooaja parim hüpe ja jõudis seitsmenda tulemusega 12 osalejaga finaalvõistlusele.

Kui eelvõistluse parimana 13,21 hüpanud prantslanna Clemence Rougier oli konkurentidest selgelt parim, siis ülejäänud finalistid oli ühtlase tasemega - nende parimad hüpped jäid vahemikku 12.31 - 12.81. 

Panenko isiklik rekord on mullu suvel hüpatud 13,01.  Enne 21. juunil toimunud Jõhvi kergejõustikuõhtut rääkis Panenko, et on sel kevadel taastumas vigastusest ja pole seni veel oma parimat vormi saavutanud, kuid liigub selle poole.

Lisaks kolmikhüppele peaks Panenko osalema EMil ka kaugushüppes, kus tema isiklik rekord on 6,21 ja tänavuse hooaja parim 5,97. 

Ida-Virumaa noortest kergejõustiklastest pääses Eesti koondisesse ka Sillamäe Kalevit esindav käija Maria Ivanova.

4.-7. juulini Iisaelis Jeruusalemmas toimuvatel U18 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel kergejõustikus esindab Eestit 23 sportlast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles