Soojatootjad soovivad küttehinda tõsta üle 30 protsendi

Erik Gamzejev
Copy
Kohtla-Järvel on kaugküttehind püsinud muutumatuna neli aastat. Kuid kohaliku soojatootja VKG Soojuse juhi Andres Klaasmägi sõnul avaldavad hinnatõusuks survet aina kallinevad energiakandjad ja süsihappegaasi kvoodi hind ning üldine inflatsioon.
Kohtla-Järvel on kaugküttehind püsinud muutumatuna neli aastat. Kuid kohaliku soojatootja VKG Soojuse juhi Andres Klaasmägi sõnul avaldavad hinnatõusuks survet aina kallinevad energiakandjad ja süsihappegaasi kvoodi hind ning üldine inflatsioon. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sügisel võib mitmetes Ida-Viru linnades kaugküte kallineda ligikaudu 30 protsenti, sest nii suurt hinnatõusu soojatootjad parajasti taotlevad.

Kohtla-Järvel ja Jõhvis maksab praegu soojusenergia megavatt-tund käibemaksu arvestamata 52,66 eurot. Neid linnu küttev VKG Soojus esitas aga juba veebruaris konkurentsiametile uue hinna taotluse, mis on 68,35 eurot ehk 30 protsenti kallim. Konkurentsiamet menetleb seda taotlust juba ligemale pool aastat. Kui amet peaks hinnataotluse täielikult või osaliselt rahuldama, hakkaks uus hind kehtima kuu aega pärast selle teatavaks tegemist.

Praegune hind on püsinud neli aastat ning Kohtla-Järve ja Jõhvi soojatarbijad on seni pääsenud hinnatõusust ka seetõttu, et soojusenergia tootmisel on põhiliseks kütuseks VKG õlitehastes tootmises kõrvaltootena tekkiv põlevkivigaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles