Narva linnapea Katri Raik liigub ihukaitsjate saatel (3)

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Narva linnapea Katri Raik.
Narva linnapea Katri Raik. Foto: Ilja Smirnov/Põhjarannik.

Narva linnapea Katri Raik liikus täna Narvas ringi turvameeste saatel.

Katri Raiki saatsid teisipäeval kaks turvameest, ühte neist märgati autos, teine liikus linnapeaga kaasas.

Raik ise keeldus ihukaitse põhjusi selgitamast, soovitades seda küsida politseilt. 

PPA isikukaitse büroo juht Andris Viltsin ütles Põhjarannikule, et politsei ettepanek oli tagada Narva linnapea kaitse. "Tegemist on ennetava meetmega, et ära hoida võimalikke ohte näiteks rahvakogunemistel."

Ta lisas, et Narva tankimonumendi teisaldamisega seoses ei ole olnud intsidente, kus linnapea elu oleks ohus ning politseile teadaolevalt ei ole teda ähvardatud.

"Poliitik peab saama oma tööd teha ilma, et peaks oma turvalisuse pärast muretsema. Püsivalt on kaitse tagatud peaministrile, presidendile ja kõrgetele väliskülalistele, kuid oleme varemgi ajutiselt pakkunud kaitset või turvalisuse küsimuses nõustanud ka teisi inimesi, näiteks ministreid ja teadusnõukoja liikmeid, kes said ähvardusi seoses oma tööga koroona leviku tõkestamisel," sõnas Viltsin.

Eile teatas Raiki juhitav Narva võimukoalitsioon, et nad otsustasd maha võtta Narva tankimonumendi ning viia see piiratud ligipääsuga kohta. Ühtlasi luuakse komisjon, kes peab hakkama välja töötama punamonumentidega seotud edasist tegevustlinnas.

Valitsus otsustas eelmisel nädalal, et kogu riigis tuleb avalikest kohtadest eemaldada nõikogudeaegsed punamonumendid. Narvas on neid lisaks tankile veel mitu. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles