"Ahtme fest" avab uue linnaväljaku ja turuplatsi

Ирина Кивисельг
Copy
Laupäeval kõlab Stefani võluv hääl Ahtme uuel linnaväljakul.
Laupäeval kõlab Stefani võluv hääl Ahtme uuel linnaväljakul. Foto: eurovision.tv

Laupäeval, 3. septembril avatakse pidulikult Ahtme rekonstrueeritud linnaväljak ja uus turuplats. Kõik sel puhul korraldatavad üritused, terve päeva kõlav kontsert, meistriklassid ja muud tegevused on linnaelanikele ja -külalistele tasuta.

Kohtla-Järve abilinnapea Kristiine Agu sõnul eraldati linnaeelarvest "Ahtme festi" korraldamiseks 20 000 eurot ning oma panuse annavad ka linna kultuuriasutused. Tänu sellele õnnestus kokku panna terve päeva kestev mitmekesine meelelahutusprogramm.

"Kahjuks lubavad ilmaennustajad laupäevaks vihma, kuid pidu toimub igal juhul ja iga ilmaga. Toome kohale spetsiaalsed telgid ning usun, et meil õnnestub suurem osa kavandatust ellu viia," sõnas Agu.

Tegevust nii noorele kui vanale

Ahtmelasi ja linna külalisi ootavad ees mitmesugused meistriklassid, flash mob'id, isetegevuskollektiivide esinemised ja disko. Linnaväljak jagatakse mitmeks alaks, kus leiavad endale tegevust nii igas vanuses lapsed kui ka täiskasvanud − selle eest kannavad hoolt linna huvikoolid ja noortekeskus.

Peo avab Kohtla-Järve linnaorkester. Kell 14 astub üles telesaate "Eesti otsib superstaari" võitja Alika Milova ja kell 17 "Eesti laulu" võitja Stefan.

Harjumaalt tuleb taas kohale suve alguses keemikute päeval osalenud Merkuuri mobiilne töötuba − selles ebatavalises ratastel töökojas saavad soovijad kogenud juhendajate abil meisterdada puidust kelli või kõrvaklappe.

Juri Raud Narva Gagarini loomekeskusest pakub noortele võimalust valmistada puidust ja klaasist võtmehoidjaid, peo noorimad osalejad aga õpivad tegema vahvaid järjehoidjaid.

Üheks päevaks avatakse ka müügikioskid

Laupäeval hakkab lõpuks tööle ka vana Grossi poe juurde rajatud kümne puidust kioskiga turuplats, kus avatakse käsitöö- ja maalaat. Laada korraldaja Tatjana Amerhanova sõnul tuleb oma tooteid ja näputööd müüma-tutvustama toidutootjaid ja käsitöömeistreid maakonna eri paigust.

"Palusin neil kõigil oma käsitöövahendid ja -materjalid kaasa võtta − äkki tahab mõni külalistest ka oma meistriklassi korraldada," sõnas ta, lisades, et kuna kioskeid on ainult kümme, peab mõnes neist end ära mahutama kaks-kolm müüjat korraga.

Ahtme puidust turukioskid löövad aknaluugid valla vaid üheks päevaks.
Ahtme puidust turukioskid löövad aknaluugid valla vaid üheks päevaks. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kahjuks avatakse Ahtme uus turuplats esialgu vaid üheks päevaks. Amerhanova sõnul on seal kauplemisest huvitatuid küll, ent linnavalitsus peab enne nende väljaüürimist koostama renditingimusi reguleeriva dokumendi.

"Inimesed küsivad pidevalt, miks need kioskid suletud on," sõnas ta. "Kioskite töölehakkamise täpset kuupäeva ma öelda ei oska, kuid usun, et juba õige pea saab siit loodustooteid ja käsitöökaupu osta ka muul ajal, mitte ainult ürituste toimudes."

"Ahtme festi" ajaks korraldatakse linnaosa liiklusskeem ümber ning Estonia puiesteelt Ahtme linnaväljakule viiv tee on sel ajal sõidukitele suletud.

Uue linnaväljaku avamise puhul loositakse kõikide üritusel osalejate vahel välja elektritõukeratas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles