Kas kormoranid ohustavad Oru parki?

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kormoranid Toilas "ööbimas". See foto on tehtud tänavu augusti teisel poolel Oru pargi Pääsupesast, mida tuntakse ka Nõiametsa paviljoni nime all.
Kormoranid Toilas "ööbimas". See foto on tehtud tänavu augusti teisel poolel Oru pargi Pääsupesast, mida tuntakse ka Nõiametsa paviljoni nime all. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Toilas mere ääres Oru pargi naabruses võis tänavu suvel näha kormorane, kelle koloonia kasvas suve lõpuks mitmesajapealiseks. Asjatundjad ei välista, et kui kormoranide populatsioon Toilas tulevikus kasvab, võib see ohustada pargi elustikku.

Suve keskpaiku võis Toila muuli taga näha algul tosinkonda musta veelindu rannakividel kössitamas, kuid mida suve lõpupoole, seda rohkem neid juurde tuli. Pargi merepoolses osas jalutajad võisid üllatuda, kui kuulsid mererannast kummalisi hääli, mis kõlavad justkui lamba või karupoja häälitsusena. Nende häälte tekitajaid võis aga igaüks ka oma silmaga näha, sest sumedatel augustiõhtutel olid rannaäärsed puud täis sadu musti sulelisi, kes pargiäärsetel puudel aeg-ajalt kohti vahetasid.

MARKO MÄGI

Kuigi kormoranid võivad tõepoolest mõnel pool väiksemaid kala asurkondi nahka pista, siis suures plaanis nad pole meeletud õgardid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles