Mida rääkisite Narva volikogu liikmetele?

Põhjarannik
Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Тайро Луттер

Teisipäeval külastasid Narva volikogu liikmed peaminister Kaja Kallast. Volikogu esimehe Vladimir Žavoronkovi sõnul oli kohtumine küll sõbralik, kuid erimeelsuste puhul kompromisse ja imet ei sündinud.

Peaminister KAJA KALLAS:

Arutasime veel kord läbi selle, miks tank, mis on ühtaegu nii tapamasin kui ka propagandarelv, ei sobi avalikku linnaruumi ega saa naasta Narva. Riik on pidanud kinni oma lubadusest teisaldada tank väärikalt ning sellele on leitud koht muuseumis, kus saab tutvuda ka asjakohase ajaloolise kontekstiga. Ühtlasi rõhutasin, et riigi eesmärk on eemaldada kõik nõukogude sõjasümboolikaga monumendid üle Eesti aasta lõpuks. Siis saame selle teema jätta minevikku, kuhu see kuulub, nii et see ei tee avalikus ruumis enam kellelegi haiget. On aeg keskenduda tulevikule.

Rääkisime, kuidas elu Ida-Virumaal arendada ning millised mured meie inimestel Narvas on. Kuulasin, mis teeb venekeelsetele eestlastele haiget ning kus nemad tunnevad ebaõiglust. Olime sama meelt, et ajaloo õpetamine ja mineviku selgitamine, aga ka üksteisega arvestamine vajab rohkem tähelepanu. Mõistes hukka Venemaad, ei tohi me panna oma vene keelt kõnelevaid kaasmaalasi samasse patta. Sõltumata emakeelest elame Eestimaal kõik koos ja peame Eestit oma koduks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles