Eesti aasta õpetaja tiitlit püüab kuus idavirulast

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Aasta õppeasutuse juhi kolme nominendi seas on Kohtla-Nõmme kooli direktor Mariliis Oder.
Aasta õppeasutuse juhi kolme nominendi seas on Kohtla-Nõmme kooli direktor Mariliis Oder. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Aasta õpetaja 2022 konkursi nominentide hulka on Ida-Virumaalt pääsenud nii lasteaia, põhikooli, gümnaasiumi kui ka kõrgkooli sädeinimesed.

Riiklik hariduspreemiate komisjon, kuhu kuuluvad haridusega seotud organisatsioonide esindajad, valis välja 12 kategooria nominendid.

Aasta lasteaiaõpetaja kolme nominendi seas on Jelena Botškova Narva lasteaiast Tareke. Aasta klassiõpetajaks kandideerib Kristi Goldberg Toila gümnaasiumist, aasta gümnaasiumiõpetajaks Veronika Zhurina Narva Soldino gümnaasiumist, aasta tugispetsialistiks Jelena Borovkova Narva lasteaiast Potsataja, aasta õppejõuks Sergei Pavlov Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledžist ja aasta õppeasutuse juhiks Kohtla-Nõmme kooli direktor Mariliis Oder (pildil).

Aasta hariduse sõbra nominentide hulka valis komisjon Virumaa eesti hariduse seltsi.

"Aasta õpetaja gala 2022 konkursile esitati sel aastal kokku üle tuhande viiesaja ankeedi erinevate haridusvaldkonna töötajate tunnustamiseks. See kõneleb muljetavaldavalt suurest tähelepanust teile, head õpetajad ja õppejõud, haridusasutuste juhid, tugispetsialistid ja koostööpartnerid," sõnas haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas.

"Eraldi tahan tänada teie endiseid ja praegusi õpilasi, kolleege, lapsevanemaid, haridusega tihedalt seotud inimesi, kes võtsid aja ja meile teie suurepärastest tegudest haridusmaastikul teada andsid," lisas Lukas.

Vabariigi valitsus on määranud silmapaistvate tööalaste saavutuste eest haridustöötajatele viiendat korda kümme riiklikku aastapreemiat, suurusega 10 000 eurot ning elutööpreemia, mille suuruseks on 65 000 eurot.

Laureaadid kuulutatakse välja laupäeval, 8. oktoobril Pärnu Kontserdimajas toimuval aasta õpetaja galal "Eestimaa õpib ja tänab". Otseülekanne galalt algab Eesti Televisioonis kell 18.45.

Aasta õpetaja gala eesmärk on esile tõsta haridustöötajaid ja hariduse toetajaid, kes panustavad laste ja noorte heasse käekäiku ning kelle töö on teistele eeskujuks. Tunnustusürituse eestvedajateks on haridus- ja teadusministeerium ning Eesti haridustöötajate liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles