Andres Vainola: nüüd vaadatakse põlevkivitööstust kui päästjaid (3)

Erik Gamzejev
Copy
Andres Vainola sõnul on põlevkivitööstusel praegu taas tunduvalt kindlam tunne kui eelnevatel aastatel.
Andres Vainola sõnul on põlevkivitööstusel praegu taas tunduvalt kindlam tunne kui eelnevatel aastatel. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Miks on elekter nii kallis? Mida peaks tegema, et see odavamaks läheks? Kuidas läheb vanarauda viia soovitatud põlevkivielektrijaamade koomast äratamine? Kui palju rohkem raha toob põlevkivitööstus riigikassasse? Kui palju inimesi on Eesti Energia sel aastal tööle võtnud ja palju neile palka maksab? Kuidas on Ukrainas toimuva sõja pinged ulatunud siinsetesse kaevandustesse ja elektrijaamadesse? Milline on põlevkiviga seotud tööstuse tulevik rohepöördes? Kõige paremaid vastuseid nendele küsimustele peab teadma Ida-Virumaa suurima ettevõtte Enefit Power juht Andres Vainola, kelle dirigeerimisel töötavad siin nii kaevandused, elektrijaamad kui ka õlitehased.

Kui parafraseerida teie lapsepõlvepaiga Alatskivi kõige tuntumat inimest Juhan Liivi, siis kas võib põlevkivitööstus pärast mitmeid näguri- ja ebakindluse aastaid tema kombel öelda, et jalad on jälle põhjas?

Meil on lähiaastateks olemas kindlus positiivses rahavoos, mida saame suunata investeeringuteks. Inimeste ja ettevõtte juhtimisel on kõige tähtsam perspektiiv. Viimastel aastatel oli meil ausalt öeldes põhiliselt ettevõtte saneerimine.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles