Andmekaitse inspektsioon sundis Narva linnavalitsust dokumentidele juurdepääsu tagama

Ilja Smirnov
Copy
narva.ee
narva.ee Foto: Sissekanne Narva linnavalitsuse dokumendiregistri avalikus vaates.

Andmekaitse inspektsioon algatas 2022. aasta mais Narva linnavalitsuse suhtes järelevalvemenetluse, kuna linna veebilehel olev dokumendiregister ei vastanud avaliku teabe seaduse nõuetele. Nimelt ei olnud paljud dokumendid ja kirjad dokumendiregistris avalikkusele nähtavad ning puudusid ka märked selle kohta, miks täpselt on neile juurdepääs piiratud.

13. septembril teavitas andmekaitse inspektsioon Narva linnavalitsust, et järelevalvemenetlus on lõpetatud. Peainspektor Elve Adamson põhjendas säärast otsust sellega, et linnavalitsus on juba läbi viinud dokumendiregistrisse sissekandeid tegevate töötajate koolituse. Peale selle kinnitas linnasekretär Üllar Kaljuste inspektsioonile, et dokumendiregistris avaldatava info üle käib igapäevane tugevdatud kontroll.

Andmekaitse inspektsioon kontrollis 12. septembril valikuliselt Narva linnavalitsuse dokumendiregistris olevaid sissekandeid ega leidnud seal teabe avalikustamises enam suuri puudusi. Seetõttu otsustas inspektor Narva linnavalitsuse suhtes algatatud järelevalvemenetluse lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles