Ida-Virumaal eesti keeles õpetavate õpetajate palk tõuseb 3000 euroni

Põhjarannik
Copy
Kohtla-Järve Järve kooli uue õppeaasta aktus tänavu 1. septembril linna kultuurikeskuses.
Kohtla-Järve Järve kooli uue õppeaasta aktus tänavu 1. septembril linna kultuurikeskuses. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Haridusminister Tõnis Lukase sõnul tõuseb järgmisel aastal õpetaja keskmine palk 2048 euroni ning Ida-Virumaal eesti keeles õpetava õpetaja palk arvestatakse koefitsiendiga poolteist, mis tähendaks neile  ligikaudu 3000 euro suurust kuupalka. 

Ida-Virumaa õpetajate kõrgem palk on osa 41 miljoni euro suurusest paketist, mis on mõeldud järgmisel aastal eesti õppekeelele ülemineku ettevalmistusteks.

"Põhiline nõrkus eestikeelsele õppele üleminekul nähakse tihti õpetajate vähesust. Õpetajaid tulebki õpetajaid motiveerida ja muuta see amet populaarseks. Järgmisel aastal on riigieelarves ette nähtud üleminekusummad millega me alustame jõulisi ettevalmistusi eesti õppekeelele üleminekuks 2024. aastal," ütles erakonda Isamaa kuuluv Tõnis Lukas Postimehele

Ida-Virumaal eesti keeles õpetav õpetaja hakkab saama järgmise aasta sügisest palka koefitsiendiga 1,5 ja lasteaiaõpetaja koefitsiendiga 1,3.

«Arvestades et, et õpetaja keskmine palk on järgmisel aastal 2048 eurot, siis Ida-Virumaal võib eesti keeles õpetav õpetaja arvestada järgmisel aastal 3000-eurose kuupalgaga,» sõnas Lukas.

Eestikeelsele õppele ülemineku ettevalmistusteks on kavas järgmisel aastal teha täiendav õpetajate tellimus ülikoolidele ja ka õpetajate koolitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles