Kohtla-Järve sõlmis 15miljonilise teede hoolduslepingu N&V järeltulijaga

Erik Gamzejev
Copy
Kui Kohtla-Järve tänavaid on üle 20 aasta hooldanud firma N&V, siis järgmised viis aastat teeb seda kevadel asutatud firma EKONV Grupp, mis ostis N&V-lt varad ja inimesed.
Kui Kohtla-Järve tänavaid on üle 20 aasta hooldanud firma N&V, siis järgmised viis aastat teeb seda kevadel asutatud firma EKONV Grupp, mis ostis N&V-lt varad ja inimesed. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnapea Toomas Nael pani sel nädalal oma allkirja lepingule, mis kohustab tänavu kevadel asutatud firmat EKONV Grupp hooldama 15 miljoni euro eest viis aastat linna teid ja tänavaid.

Kuigi Kohtla-Järve linna läbi aegade ühe kallima hanke vastu tundsid huvi mitmed teehooldusettevõtted, tegi vaid EKONV Grupp hinnapakkumise, mis oli sama suur nagu linnavalitsuse määratud eeldatav maksumus. See tänavu maikuus asutatud firma ostis hankel osalemiseks vajaliku ajaloo ja tehnika aastaid linnatänavaid hooldanud firmalt N&V, kes ei oleks saanud riigimaksuvõlgade ja kehtestatud sanktsioonide tõttu hankel osaleda. N&V riigimaksude võlg ulatub üle 0,6 miljoni euro ja alles septembris sõlmiti maksuametiga selle tasumise ajagraafik.

Ühelt poolt on süda rahul, et viimasel hetkel sai see leping sõlmitud ja teed ei jää hooldamata. Samas loodan, et maksuvõlg saab tasutud ja lepingut ei tule lõpetada.

Toomas Nael

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles