Korruptsioonis kahtlustav Evelyn Danilov ei astu tagasi Kohtla-Järve abilinnapea ametist (5)

Põhjarannik
Copy
Kohtla-Järve linnapea Toomas Nael tegi abilinnapea Evelyn Danilovile ettepaneku ametist lahkuda, aga Danilov ei võta seda vastu.
Kohtla-Järve linnapea Toomas Nael tegi abilinnapea Evelyn Danilovile ettepaneku ametist lahkuda, aga Danilov ei võta seda vastu. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eelmisel nädalal korruptsioonikuritegudes kahtlustuse saanud Kohtla-Järve abilinnapea Evelyn Danilov teatas teisipäeva hommikul, et ei võta vastu linnapea Toomas Naela ettepanekut lahkuda ametist.

Danilov teatas, et ei tunnista esitatud kahtlustuses enda süüd ja märkis, et Eesti Vabariigis kehtib süütuse presumptsioon ja kahtlustuse tasemel ei tohi mitte kedagi süüdlaseks pidada. Ta lisas, et käesoleval ajal ei saa ta anda sisulisi kommentaare kuivõrd kriminaalmenetlus on pooleli. "Samas saan ma avaldada, et ma ei allu survele. Olgu selleks mõjutajaks siis linnapea, meedia, mõni poliitiline jõud ja nii edasi," märkis ta kinnitades, et  ei nõustu enda tagasiastumise ettepanekuga.

Danilov märkis edastatud teates, et kriminaalmenetluses on süüdistatav süütu kuni süüdimõistva kohtuotsuse jõustumiseni. Enne kohtuniku süüdimõistvat otsust ei tohi mitte kedagi pidada süüdiolevaks. "Õigus süütuse eeldusele hõlmab ka kaudseid väljaütlemisi, mis enneaegu vihjavad inimese süüle. Laialt levinud on ka arusaam, et süütuse presumptsiooni peaksid arvesse võtma ka kohtuasja kajastavad isikud ning meedia. Pean kahetsusega tõdema kui paljudele on see mõiste võõras," kirjutas ta.

Kohtla-Järve linnapea Toomas Nael tegi korruptsioonikuritegudes kahtlustatavatele abilinnapeadele Vitali Borodinile ja Evelyn Danilovile esmaspäeva ennelõunal ettepaneku tagasiastumiseks ega välista, et paneb ka ise ameti maha.

Nael lausus, et andis neile mõlemale mõtlemisaega kuni kella 12ni teisipäeval. Ta ei nõustunud ütlema, kas sel juhul, kui kaks abilinnapead eiravad tema ettepanekut, astub ta ise tagasi, mis tähendab kogu linnavalitsuse laialiminekut. Nael lubas oodata esmalt ära abilinnapeade otsuse. "Mul ei ole praegu vastust," lisas ta.

Evelyn Danilov on Kohtla-Järve abilinnapea sotsiaalküsimustes. Ta on ka Jõhvi vallavolikogu liige esindades valimisliitu Jõhvikad, mille liidriks on kommunaalettevõtja ja munitsipaalpoliitik Nikolai Ossipenko, kes on Kohtla-Järve korruptsiooniskandaali keskne kuju. Prokuratuur taotles uurimise ajaks Ossipenko vahi alla võtmist. Kohus leidis, et taotlus on põhjendatud, kuid lasi Ossipenko siiski vabadusse seoses tema tervisliku seisundiga.

Evelyn Danilov töötas enne Kohtla-Järve abilinnapeaks saamist Ossipenko firma N&V arendusdirektorina ning oli tema valimisliidu Jõhvikad kampaaniajuht. Danilov osales aktiivselt ka Kohtla-Järve valimisliidu Progress kampaania korraldamisel. Selles valimisliidus kandideerisid paljud Ossipenko firmade töötajad. Liit sai volikogus kaks kohta ja on üheks Kohtla-Järve võimuliidu osapooleks. 

Danilov on praegu parteitu. Varem on ta kuulunud Reformierakonda, Rahva Ühtuse Erakonda ja Isamaasse, kust ta lahkus 2021. aasta juulis.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles