Endine riigiprokurör Ossipenkost: kohus ei usalda vangla tervishoiusüsteemi

Põhjarannik
Copy
Endise riigiprokuröri Steven-Hristo Evestuse sõnul on kohus jätnud õhku küsimuse, miks riik ei usalda vanglate tervishoiusüsteemi.
Endise riigiprokuröri Steven-Hristo Evestuse sõnul on kohus jätnud õhku küsimuse, miks riik ei usalda vanglate tervishoiusüsteemi. Foto: Eero Vabamägi / Scanpix

Endine riigiprokurör, jurist Steven-Hristo Evestus ütles, et Viru maakohus paneb korruptsioonis kahtlustatava Kohtla-Järve ärimehe Nikolai Ossipenko tervislikel põhjustel vabadusse jätmisega küsimärgi alla Eesti vanglate tervishoiusüsteemi.

Evestus rääkis ERRile, et kohtu ülesanne vahistamise lubamise otsustamisel on selleks seaduslike aluste tuvastamine.

"Konkreetsel juhul on maakohus leidnud, et on põhjust karta, et Ossipenko võib vabaduses jätkata kuritegude toimepanemist ja hoida ka kriminaalmenetlusest kõrvale. See tähendab, et esineb suur tõenäosus, et tema tegevus vabaduses saab olema suunatud kriminaalmenetluse takistamisele. Siinjuures ei ole vähetähtis asjaolu, et kahtlustataval on nüüd vabad käed tõega manipuleerimiseks, nt mõjutada ametiisikutest kaaskahtlustatavaid ja tunnistajaid ning muuta sellega otsustavalt kriminaalmenetluse tulemust," lausus Evestus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles