Narva lõpetas sisekaitseakadeemia õppekeskuse ujula haldajaga sõlmitud lepingu

Ilja Smirnov
Copy
Sisekaitseakadeemia Narva õppekeskuse 25meetrisest basseinist lasti vesi välja juba suvel.
Sisekaitseakadeemia Narva õppekeskuse 25meetrisest basseinist lasti vesi välja juba suvel. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Sisekaitseakadeemia Narva õppekeskuse ujula on suvest saati suletud ja basseinist vesigi välja lastud. Leping ujula eelmise käitajaga lõpetati juba juulis, praegu käivad läbirääkimised uue käitaja leidmiseks.

Riigi Kinnisvara AS sõlmis mullu 8. jaanuaril Narva OÜga Spes Ehital viieks aastaks lepingu sisekaitseakadeemia toona vast valminud Narva õppekeskuses ujulateenuse osutamiseks.

Ujula avas Paul Kerese tänaval uksed 2021. aasta veebruaris ja töötas enam-vähem edukalt tänavu suve alguseni. Sellest ajast peale aga on ujula olnud suletud ja 25meetrine bassein veest tühi.

Vähem kui poolteist aastat tegutsenud ujula suleti enne jaanipäeva esmalt kuni augustini väidetavalt hooldustöödeks. Juunis teavitas ujula kliente, et hooldustööd kestavad oktoobrikuuni, ent ujulat ei avatud ka oktoobris ja asutuse klienditelefon enam ei toimi.

Otsivad uut käitajat

Spes Ehitali omanik ja juht Anton Ivanov ütles Põhjarannikule, et ei anna mingit infot ei ujula seisukorra ega selle taasavamise võimalike tähtaegade kohta. Märkis vaid, et põhjalikuma kommentaari võib anda kogu hoonet haldav Riigi Kinnisvara AS.

Riigi Kinnisvarast anti teada, et leping Spes Ehitaliga lõpetati juba juulis, seega on tegemist ujula endise käitajaga. Praegu käivad läbirääkimised uue partneri leidmiseks.

"Hoone ehituse garantiitingimuste kohaselt vajab ujula garantiiremonti ja selleks käivad läbirääkimised ujula ehitajaga. RKAS ja sisekaitseakadeemia töötavad selle nimel, et garantiiremont saaks esimesel võimalusel tehtud, mis on üks ujulateenuste avamise eeldus," teatas Riigi Kinnisvara kommunikatsioonispetsialist Signe Orgse.

Ebaõnnestunud projektlahendus?

Mitte ükski ametnik ei selgitanud ajalehele, miks tuli Narva uus ujula pikaks ajaks sulgeda ja käitajaga sõlmitud leping lõpetada.

Ujula klientide sõnul näikse probleem olevat projekteerijate poolt ebaõnnestunult valitud pinnakatetes nii basseinis endas kui ka sealsetes ruumides.

Üks infoallikas, kes oma nime avaldada ei soovinud, rääkis, et kõikidel Narva ujula pindadel on keraamiliste plaatide asemel kemikaalide ja hoolduse kvaliteedi suhtes ülitundlik spetsiaalne sünteetiline kate. Basseinis hakanud sellelt kattelt lakk maha kooruma ja rikkunud ära basseinivee, riietusruumis aga tulnud sünteetiline kate tükkidena maha lausa betoonaluseni välja.

Ujumisradu napib

Nende kuude jooksul, mil sisekaitseakadeemia Narva õppekeskuse ujula on suletud olnud, on märgatavalt kasvanud Narva Energia spordikooli ujula koormus. "Tunda on linnaelanike rahulolematust," kinnitas spordikooli direktor Andrei Šilin.

Tema sõnul kasvab ujula külastatavus maksimaalselt enamasti just oktoobris ning vabaujumiseks mõeldud aegadel kipub ujumisradadel ruumi väheks jääma.

Šilin lisas, et paljud linnaelanikud olid juba harjunud sisekaitseakadeemia Narva õppekeskuse ujulas treenimas käima.

"See ujula, kuni ta veel töötas, kasvatas ujumise populaarsust meie linnas," kinnitas Šilin, kelle sõnul oleks Narvas vaja vähemalt kaht basseini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles