Milleks on mõeldud miljon eurot, mida riik suunab uuel aastal Ida-Viru kultuuri ja sporti

Erik Gamzejev
Copy
Piret Hartmani sõnul peaks riigi eraldatav miljon eurot andma Ida-Viru kultuuri- ja spordielu eestvedajatele senisest rohkem kindlust keskenduda oma tegevuse sisule.
Piret Hartmani sõnul peaks riigi eraldatav miljon eurot andma Ida-Viru kultuuri- ja spordielu eestvedajatele senisest rohkem kindlust keskenduda oma tegevuse sisule. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kolm valitsuserakonda leppisid kokku, et järgmise aasta riigieelarvest tuleb miljon eurot Ida-Virumaa kultuuri- ja spordiprogrammi elluviimiseks. Kultuuriminister Piret Hartmani sõnul läheb see raha konkursiga jagamisele nende ettevõtmiste vahel, millel on Ida-Virumaale pikaajaline mõju.

Hartmani sõnul tekkis sellise programmi loomise mõte sel suvel jutuajamistest kohalike kodanikuühiskonna ja kultuurielu eestvedajatega. "Arutasime, kuidas hoida Ida-Virumaal kogukonnaelu. Praegu on peaaegu kogu selle valdkonna tegevus projektipõhine. Need vähesed inimesed, kes seda veavad, on niivõrd väsinud sellest, et pidevalt kulub suurem osa energiast taotluste ja aruannete koostamisele," rääkis ta, märkides, et uus programm peaks andma neile võimaluse keskenduda rohkem sisulisele tegevusele.

Ida-Viru võib saada teatritrupi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles