Toila rahvateater toob lavale Igor Severjanini värvika eraelu

Copy
Proovi lõpus kogunesid kõik kohalolnud näitlejad lavale, et harjutada publiku tänamist: esiplaanil Tarvo Nurgamaa Igor Severjanini rollis, tagareas vasakult Silja Sarap (Igori armuke Jevdokia), Helgi Vinni (Igori naine Ljuba), Helena Ohak (Felissa), Reeni Painik (Felissa ema), Heikki Pokk (Felissa isa) ja Allan Oja (Karl Moritz Adams).
Proovi lõpus kogunesid kõik kohalolnud näitlejad lavale, et harjutada publiku tänamist: esiplaanil Tarvo Nurgamaa Igor Severjanini rollis, tagareas vasakult Silja Sarap (Igori armuke Jevdokia), Helgi Vinni (Igori naine Ljuba), Helena Ohak (Felissa), Reeni Painik (Felissa ema), Heikki Pokk (Felissa isa) ja Allan Oja (Karl Moritz Adams). Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Järgmisel pühapäeval üks ja ainus kord etenduv "... ja Toila kuused kohavad" ei võta luubi alla Igor Severjanini loomingut, vaid luuletaja Toila elu, mida vürtsitas naiste- ja viinalembus.

Teksti autori ja lavastaja Lembit Pritsu enda elu on viinud ta vahepeal Tartumaale, aga side Toila ja Jõhviga on jäänud. Ja uue näitemängu proovid annavad nüüd põhjust sagedamini siia kanti sattuda.

Lembit Prits jätkab kohaliku elu lainel, nagu ka oma viimaste näitemängudega, mis on kirjutatud Toila rahvateatrile. 2019. aastal etendunud "Punane kukk ja valged kitsed" viis vaataja rohkem kui saja aasta tagusesse aega, kui Toila pritsimehed endale päris oma pritsimaja ehitasid. Kaks aasta hiljem tõi rahvateater lavale loo "Midagi peab ette võtma", mis rääkis Toila karskusklubi asutamisest.

Tagasi üles