VIDEO ⟩ Kiirabiauto sõidutas Nikolai Ossipenko vanglasse (3)

Põhjarannik
Copy
Neljapäeva pärastlõunal toimetas kiirabiauto Nikolai Ossipenko Viru vanglasse.
Neljapäeva pärastlõunal toimetas kiirabiauto Nikolai Ossipenko Viru vanglasse. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Neljapäeva pärastlõunal sõidutas kiirabiauto Jõhvis asuvasse Viru vanglasse korruptsioonis kahtlustava kommunaalettevõtja ja munitsipaalpoliitiku Nikolai Ossipenko. Tartu ringkonnakohus tühistas täna Viru Maakohtu määruse, millega Ossipenko jäeti vahi alla võtmata põhjendades seda tema kehva tervisega. 

Ringkonnakohtu hinnangul ei ole vaidlust selles, et Ossipenko tervis ei ole hea, kuid maakohtu järeldus justkui oleks tema elu ja tervis vangistuses ohus, ei ole õige. "Praeguses asjas on olemas 24. oktoobril 2022 koostatud ekspertiisiakt, mille eesmärk oli välja selgitada, kas Ossipenko on võimeline vahi all viibima. Selles andis ekspert arvamuse, et otseseid tervisest tulenevaid vastunäidustusi Ossipenko vahi all viibimiseks ei ole, kui on tagatud temale määratud ravi ning järjepidev kehahooldus," tõdes ringkonnakohus.

Ringkonnakohtu hinnangul on Ossipenkost lähtuv kuritegude oht suur ja praegusel juhul ei ole kindlust, et vabadusse jäädes suudaks ta taoliste kuritegude, milles teda kahtlustatakse, toime panemisest hoiduda. Seda enam, et selle jaoks ei peaks ta isegi kodust lahkuma, kuna ka siiani on ta kõike teinud sisuliselt kodustes tingimustes, läbi telefoni, erinevate kokkusaamiste, mis on toimunud tema kodus jne. 

Ringkonnakohus tuvastas ka seda, et Ossipenko puhul on vahistamisalusena olemas kriminaalmenetlusest kõrvale hoidmise oht.

Ossipenko vahi alla võtmine on ringkonnakohtu kriminaalkolleegiumi hinnangul vältimatult vajalik. Kohtu hinnangul ei ole tema tervislik seisund takistuseks ja tema suhtes tuleb kohaldada tõkendina vahistamist kaheks kuuks alates tema kinnipidamisest.

Kriminaalmenetluse seadustiku kohaselt jõustub kohtumäärus koheselt. Edasikaebe kord näeb ette, et pooltel on 15 päeva jooksul võimalik esitada kirjalik kaebus Tartu eingkonnakohtule.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles