Narva kutsub linnaelanikke tänavate ümbernimetamise kohta ettepanekuid tegema

Ilja Smirnov
Copy
Igor Grafovi tänav.
Igor Grafovi tänav. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnavalitsuse arhitektuuri- ja linnaplaneerimise amet teavitas linnatänavate ümbernimetamise eelnõude avalikustamisest. Linnavõimud paluvad enne otsuste tegemist linnaelanikel oma arvamust avaldada ja ettepanekuid teha.

Esimeses eelnõus on jutt kahe punategelaste nimesid kandva tänava ümbernimetamisest: Albert-August Tiimanni tänav on plaanis ümber nimetada Soldina tänavaks ja Ancis Daumani tänava Kivilinna tänavaks. Samas eelnõus tehakse ka ettepanek nimetada Soldino tee ümber Suur-Soldina teeks, et uue Soldina tänavaga seonduvalt hiljem segadust ei tekiks.

Teises eelnõus on juttu kaheksa punaarmeelaste ja teiste nõukogudeaegsete punategelaste nimesid kandva tänava ümbernimetamisest. Ettepaneku kohaselt võiks Aleksei Juhhanovi tänava ümber nimetada Väike-Rakvere tänavaks, Arsenti Bastrakovi tänava Masina tänavaks, Igor Grafovi tänava Madise tänavaks, Mihhail Gorbatši tänava Seedri tänavaks, 26. Juuli tänava Juuli tänavaks, Partisani tänava Reeküla tänavaks, Proletariaadi tänava Staadioni tänavaks ja 1. Mai tänava Jaama tänavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles