Keskerakond läkitab taas Yana Toomi Ida-Virumaale valimistulemust päästma

Erik Gamzejev
Copy
Keskerakond vajab Yana Toomi Ida-Viru ringkonnas rohkem kui Tallinnas, kus ta ise kavatses kandideerida.
Keskerakond vajab Yana Toomi Ida-Viru ringkonnas rohkem kui Tallinnas, kus ta ise kavatses kandideerida. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kuigi europarlamendi liige Yana Toom kinnitas alles kuu aega tagasi, et ei kavatse riigikogu valimistel kolmandat korda Ida-Virumaal kandideerida, veenis partei peakontor teda meelt muutma, sest muidu jäänuks siin piirkonnas vähemalt 50protsendilise häältesaagiga harjunud erakonna valimistulemus varasemast tunduvalt lahjemaks.

Keskerakond saatis reede hommikul laiali Yana Toomi sõnu edastanud teate, et Ida-Virumaa on talle väga tuttav ning maakonna väljakutsed teada, kuigi viimaste kuude arengud on muutnud olukorda halvemaks. "Kindlasti on teemade tipus elanike sotsiaal-majanduslik olukord, energiavaldkond ning põlevkivi tulevik. Samas on järjest enam tunda ka palju kartust ja pettumust ning lõhesid ühiskonnas, millest ei saa mööda vaadata. Kiirustades tehtud läbimõtlemata otsused toovad kasu mõningatele poliitikutele, kuid ei vii meid kuidagi edasi. Keskerakond on jõud, kes suudab paljudele rumalustele vastu seista, ning pean andma selleks oma panuse," sõnas ta.

Eeldatavad häältemagnetid on selgumas ka teistel erakondadel

Ida-Virumaa valimistulemust mõjutab suuresti seegi, kas sotside ridades kavatseb kandideerida ka Narva linnapea Katri Raik, kes on seni andnud selle kohta ebalevaid vastuseid. Sotside kindlad kandideerijad on kultuuriminister Piret Hartman ning riigikogu liige, Kohtla-Järve volikogu liige ja erakonna peasekretär Eduard Odinets.

Reformierakond seab esinumbriks endise kaitseliidu ülema kindralmajor Meelis Kiili. Kandideerib ka Jõhvi vallavanem Maris Toomel.

Erakonna Eesti 200 esinumbriks saab Narva-Jõesuu linnapea Maksim Iljin.

Küsitluste põhjal paneb üks populaarsemaid erakondi Ida-Virumaal EKRE nimekirja etteotsa Jõhvi abivallavanema Arvo Alleri ja riigikogu liikme Riho Breiveli. Üllatusnimeks on nimekirjas endine Narva linnasekretär Ants Liimets, kes on varem kandideerinud Reformierakonna eest.

Isamaa esindajad pole osanud Ida-Viru esinumbrite kohta veel midagi öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles