Omadega puntras Kohtla-Järve linnavõim käärib edasi

Erik Gamzejev
Copy
Pärast sotside, Keskerakonna ja Restardi koalitsiooniläbirääkimiste nurjumist on keeruline uut linnavõimu kokku panna ilma kuriteokahtlustuse saanud saadikute häälteta.
Pärast sotside, Keskerakonna ja Restardi koalitsiooniläbirääkimiste nurjumist on keeruline uut linnavõimu kokku panna ilma kuriteokahtlustuse saanud saadikute häälteta. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Pärast valimisliidu Restart Kohtla-Järve kolme esindaja lahkumist koalitsiooniläbirääkimistelt püüavad kaks ülejäänud osapoolt − keskerakondlased ja sotsid − leida uusi toetajaid Kohtla-Järvel koalitsiooni moodustamiseks. Restart loodab aga samas enamiku volikogu liikmete toetusele oma linnapeakandidaadi ja eeldatavasti ka volikogu esimehe kandidaadi valimisel.

"Keskerakond jätkab koos sotsiaaldemokraatidega pingutusi, et panna kokku toimiv ja linna arengut esiplaanile seadev koalitsioon," teatas teisipäeva õhtul Kohtla-Järve linnavolikogu Eesti Keskerakonna fraktsiooni esimees Sergei Lopin.

Pärast esmaspäeval toimunud volikogu istungit, kus sotsid volikogu esimehe valimise päevakorrast maha võtsid, sest kolmas osapool valimisliit Restrart lahkus koalitsiooniläbirääkimistelt, ütles sotside liider Eduard Odinets, et koos Keskerakonnaga otsitakse volikogust liitlasi koalitsiooni loomiseks. "See on üks võimalik stsenaarium. Eks proovime rääkida. Aga jällegi, sellest tuleks kokku nii kirju seltskond. Siiski tuleb lahendusi otsida," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles