MTÜ Igale Lapsele Pere otsib kasuvanemateks saamisest huvitujaid

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Ljubov Dorošenko on juba üle kümne aasta vanemliku hoolitsuseta jäänud Ida-Viru lastele uue pere leidmisel abiks olnud.
Ljubov Dorošenko on juba üle kümne aasta vanemliku hoolitsuseta jäänud Ida-Viru lastele uue pere leidmisel abiks olnud. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

14. detsembri õhtul Kohtla-Järvel toimuvale kohtumisele oodatakse inimesi, kes on huvitatud kasuvanemateks saama.

Keskallee 20 paiknevas MTÜ Igale Lapsele Pere esinduses toimuval kohtumisel tuleb juttu sellest, kes on hoolduspere ja peret ootavad lapsed? Kuidas toimub kohtumine lapsega ning kulgeb pere ja lapse ühine teekond? Kuidas pakkuda kodusoojust ja armastust lapsele, kes ei tule perre bioloogilisel teel? Kuidas hooldusperesid ette valmistatakse ja toetatakse?

Eestis kasvab pere- ja asenduskodudes ligikaudu 800 last. MTÜ Igale Lapsele Pere piirkonnajuht Ljubov Dorošenko ei oska täpselt öelda, kui paljud Ida-Virumaa lapsed kasuperet vajavad. Kuid praegu on Ida-Viru kasuperedes kasvamas ligemale 80 last. "Peamiselt on need lapsed, kelle vanavanemad on enda kasvatada võtnud," märkis ta.

Samas on olukord Dorošenko sõnul tasapisi muutumas: viis aastat tagasi oli Eestis vanemateta kasvavaid lapsi peaaegu kaks korda rohkem − umbes poolteist tuhat.

"Riskiperesid pole vähemaks jäänud, aga neilt on hakatud lapsi harvem ära võtma ja püütakse nendega rohkem tööd teha. Ükskõik kui hea üks asenduskodu ka ei oleks, tahaks ikka, et iga laps kasvaks oma kodus oma pere keskel," rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles