Keskerakonna peakontor jättis Ida-Viru piirkonna juhi valimisnimekirjast välja

Erik Gamzejev
Copy
Keskerakonna juhtkonna suhtes sageli kriitiline olnud Ida-Virumaa piirkonna juht Marek Kullamägi jäeti valimisnimekirjast välja ja nüüd heitis juhatus ta ka parteist välja.
Keskerakonna juhtkonna suhtes sageli kriitiline olnud Ida-Virumaa piirkonna juht Marek Kullamägi jäeti valimisnimekirjast välja ja nüüd heitis juhatus ta ka parteist välja. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Keskerakonna juhatus jättis riigikogu kandidaatide nimekirjast välja Ida-Viru piirkonna esimehe Marek Kullamäe, kes on sageli olnud kriitiline erakonna juhatuse tegevuse suhtes.

Ida-Viru piirkonna aseesimees Eevi Paasmäe ütles, et loogiline oleks olnud, et Kullamägi, keda on kohalikud keskerakondlased kolmel korral valinud piirkonna esimeheks ja kes on Alutaguse vallavolikogu esimees, kandideeriks ka riigikogusse. Ta lisas, et piirkonna juhatus tegigi ettepaneku lisada Kullamägi kandidaatide sekka. "Meie ainus viga oli ilmselt see, et me ei vormistanud seda otsust paberil, kuid me eeldasime, et erakonna juhatus siiski arvestab sellega," lausus Paasmäe.

Keskerakonna nimekirjas kandideerib Ida-Viru ringkonnas esinumbrina praegune riigikogu liige ja endine sumomaadleja Kaido Höövelson. Talle järgnevad europarlamendi liige Yana Toom ja tema asendusliige riigikogus Dmitri Dmitrijev. Nimekirjas on veel endine Narva linnapea ja Yana Toomi büroo töötaja Aleksei Jevgrafov, ettevõtlusnõustaja Olga Kurdovskaja, Jõhvi endine vallavanem ja endine volikogu esimees Aleksei Naumkin, Sillamäe kultuurikeskuse juht Vladimir Võssotski ning Kohtla-Järve linna endine juht ja endine riigikogu liige Valeri Korb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles