Mitmed Kohtla-Järve ja Jõhvi poliitikud on luubi all võimaliku keelatud annetuse pärast

Erik Gamzejev
Copy
Sellesse kollaaži on koondatud väike osa nendest valimisreklaamidest, mis ilmusid enne 2021. aasta kohalikke valimisi Panoramas ning mille eest maksti vaid sümboolset tasu ja osa eest ei esitatudki arveid.
Sellesse kollaaži on koondatud väike osa nendest valimisreklaamidest, mis ilmusid enne 2021. aasta kohalikke valimisi Panoramas ning mille eest maksti vaid sümboolset tasu ja osa eest ei esitatudki arveid. Foto: Kollaaž / Kristel Soomets

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon menetleb võimalikku keelatud annetuste juhtumit, mis on seotud mitmete Kohtla-Järve ja Jõhvi volikogu saadikutega, kes said kohalike valimiste eel Ossipenkole kuuluvas trükises Panorama valimisreklaami hinnakirjast tunduvalt soodsamalt või hoopis tasuta.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) alustas menetlust eelmise aasta lõpus pärast seda, kui ERRi portaalis ilmus 13. oktoobril ajakirjanik Rene Kundla lugu, mis käsitles seda, et praegu korruptsiooniskandaalis kahtlustatavana vahi alla võetud Nikolai Ossipenkole kuuluvas osaühingu N&V trükises Panorama said nii temaga seotud valimisliidud kui ka mõned teised kandideerijad väga soodsa hinnaga reklaami.

Jõhvi valimisliit Jõhvikad deklareeris Panoramas tehtud reklaamikulutusteks 900 eurot ja Kohtla-Järve valimisliit Progress 300 eurot. Kundla mõõdetud reklaamipindade järgi ja hinnakirja arvestades oleks nende kahe liidu peale pidanud kuluma aga üle 25 000 euro, kui arvestada ainuüksi neid reklaame, kus olid juures kandidaatide pildid ja numbrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles