Mullu vajati Ida-Virumaal enim hädaabi Jõhvis, kõige vähem Toilas

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kõige rängem liiklusõnnetus maakonnas toimus mullu 15. detsembril, kui Atsalamas hukkus bussi ja auto kokkupõrkes kolm inimest. Seal oli tööd nii kiirabil, politseil kui ka päästjatel.
Kõige rängem liiklusõnnetus maakonnas toimus mullu 15. detsembril, kui Atsalamas hukkus bussi ja auto kokkupõrkes kolm inimest. Seal oli tööd nii kiirabil, politseil kui ka päästjatel. Foto: Politsei

Enam kui pooled kõned, mida Ida-Virumaa inimesed hädaabinumbrile 112 teevad, ei eelda hädaabi. Idavirulased, eriti Jõhvi elanikud, vajavad siiski rohkem hädaabi kui Eestis keskmiselt. Kõige enam helistatakse 112 numbrile suvekuudel.

"Üle poole häirekeskusesse jõudvatest abikõnedest ei osuta hädaabi vajadusele. Näiteks helistatakse kogemata (lapsed, isehelistavad seadmed) või ei osata SIM-kaarti tööle saada ja seetõttu ei saada lähedastega ühendust ning ainus koht, kuhu saadakse helistada, on 112. Helistatakse ka põhjusel, et väljendada rahulolematust hooldekodu personaliga või haigla tegevusega," sõnas häirekeskuse Ida keskuse juht Mari-Liis Sepp.

Hädaabinumber kui infotelefon

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles