Ida-Virumaal algas eestikeelsele õppele ülemineku toetuseks keelte teema-aasta

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Keelte aasta algas keelekohvikuga Jõhvi gümnaasiumis. Elektriteemalises keelekohvikus osalesid erineva emakeelega loodusainete õpetajad, kes mõtlesid välja katseid ning harjutasid, kuidas neid oma õpilastele eesti keeles selgitada.
Keelte aasta algas keelekohvikuga Jõhvi gümnaasiumis. Elektriteemalises keelekohvikus osalesid erineva emakeelega loodusainete õpetajad, kes mõtlesid välja katseid ning harjutasid, kuidas neid oma õpilastele eesti keeles selgitada. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Füüsika teema-aasta andis neljapäeval teatepulga üle keelevaldkonnale. Avasündmuseks oli loodusainete õpetajate keelekohvik elektri teemal, mis ühendas sümboolselt kaks teemat.

Keelte teema-aasta eesmärk on anda hoogu juurde eestikeelsele õppele üleminekule, selgitas Ida-Viru haridusklastri koordinaator Kerda Eiert.

"Riigi eesmärk on minna üle eestikeelsele õppele. Mõtlesime, kuidas meie saame seda toetada, ja otsustasime keskenduda 2023. aastal keelte õppimisele. Toome kokku erineva emakeelega haridustöötajad ainevaldkondade kaupa, et nad saaksid üksteiselt õppida. Kavas on ka mitmesugused sündmused õpilastele, et nad mõistaksid paremini keeleõppe vajalikkust ning seda, kuidas keelteoskus võib avardada nende maailma."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles